462
Ο Εμπαπέ σκάει στα γέλια και ο Γκατιέ υπομειδιά: ο λόγος αφορούσε μελλοντικά σιδηροδρομικά ταξίδια της ομάδας τους | ΥοuTube

Περιβαλλοντικώς αναίσθητη η Παρί Σεν Ζερμέν: «Εμείς σε τρένο;»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 19:58
Ο Εμπαπέ σκάει στα γέλια και ο Γκατιέ υπομειδιά: ο λόγος αφορούσε μελλοντικά σιδηροδρομικά ταξίδια της ομάδας τους
|ΥοuTube

Περιβαλλοντικώς αναίσθητη η Παρί Σεν Ζερμέν: «Εμείς σε τρένο;»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 19:58

Με τόσο Κατάρ από πίσω της δεν γίνεται παρά να είναι «λαρτζ» η Παρί Σεν Ζερμέν – αυτό το ξέρουν και οι πέτρες στη Γαλλία και όχι μόνο οι πραγματικά μεγάλες ομάδες της χώρας, από τη Ρασίνγκ και τη Λανς, μέχρι την Μπορντό και τη Μαρσέιγ. Δεν το ξέρουν όμως οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, αφού απαίτησαν από την ομάδα των αράβων επενδυτών, η οποία μέχρι πρότινος είχε μια βρεφική κούνια στο σήμα της, να μη χρησιμοποιεί τζετ στις μετακινήσεις της, αλλά… τρένο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αυτές τις ημέρες δεν σχολιάζεται για τα πολλά εκατομμύριά της που δεν έχουν καρπίσει ακόμα ποδοσφαιρικό κεφάλαιο εκτός συνόρων, αλλά για τη… μωρουδιακή  περιβαλλοντική αναισθησία της. Την οποία κιόλας τα στελέχη της συνόδευσαν με ειρωνείες και χάχανα. Η Παρί Σεν Ζερμέν την περασμένη εβδομάδα πετάχτηκε μέχρι τη Ναντ για να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα, αλλά χρησιμοποίησε ιδιωτικό αεροπλάνο.

Εγκλημα; Οχι ακριβώς, αλλά οπωσδήποτε επίδειξη πλούτου. Και με αποτύπωμα άνθρακα κιόλας. Στο Twitter η Παρί Σεν Ζερμέν ανέβασε βίντεο από την πτήση μέχρι την κοντινή Ναντ, στο οποίο οι αστέρες της χαριεντίζονται και καλώς πράττουν. Τα χρειάζονται αυτά τα «ωραία μικροκλίματα» οι χρυσοί επαγγελματίες ώστε να αισθάνονται πού και πού και λίγο αθλητές. Κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο κλίμα. Με το… άλλο όμως; Με το μεγάλο κλίμα τι γίνεται;

Επειδή η Νάντη απέχει μόνο δύο ώρες από το Παρίσι με το υπερσύγχρονο τρένο TGV, οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι σχολίασαν το αεροπορικό ταξίδι και έκαναν και προσφορά στην Παρί Σεν Ζερμέν για «ασφαλή, γρήγορα και οικολογικά ταξίδια». Σημειωτέον ότι η αυτή η σιδηροδρομική πρακτική έχει ακολουθηθεί με επιτυχία αλλού, από ποδοσφαιρικά κλαμπ μεγέθους Λίβερπουλ.

Ρωτήθηκε, λοιπόν, και ο Κριστόφ Γκατιέ, ο προπονητής της ομάδας, αν στο μέλλον θα πάρουν το τρένο. Ο κόουτς αιφνιδιάστηκε και πέταξε το μπαλάκι στον άσο Κιλιάν Εμπαπέ που ξέσπασε σε γέλια. Υστερα ο Γκατιέ δήλωσε: «Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε τα ταξίδια μας με ιστιοπλοϊκά»…

Το αστείο εξόργισε πολλούς στη Γαλλία, καθώς τα αεροπλάνα κατηγορούνται για μόλυνση του περιβάλλοντος, επιβάρυνση του κλίματος, και οι παράγοντες και οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν δείχνουν να αγνοούν το πρόβλημα και να είναι ξεκομμένοι από την πραγματικότητα – και την οικολογική και την ενεργειακή.

Το βίντεο με τα σχόλια του Γκατιέ και τα γέλια του Εμπαπέ έγινε αμέσως viral προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες των σόσιαλ μίντια, ακόμη και από το γαλλικό πολιτικό προσωπικό. Η σοσιαλίστρια δήμαρχος Παρισίων Αν Ινταλγκό έγραψε στο Twitter: «Σοβαρά μιλάτε, είναι τρόπος αυτός να απαντήσετε; Ξυπνήστε, παιδιά!»

Η υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά-Καστερά συμπλήρωσε την Ινταλγκό: «Εχουμε συνηθίσει σε πιο σχετικές και υπεύθυνες αντιδράσεις και όχι σε τέτοια». Ο δε υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε: «Λατρεύω τον Εμπαπέ, μπορούμε όλοι βάλουμε τα γέλια την ακατάλληλη στιγμή, και όντως αυτός τα έβαλε στην πιο ακατάλληλη. Πρέπει όλοι μας να λάβουμε σοβαρά υπόψη την κλιματική αλλαγή». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την ομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...