539
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στις δηλώσεις της το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου | YouTube/ΣΚΑΪ

Πελώνη: Φτάσαμε το 1.000.000 εμβολιασμένους

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 12:09
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στις δηλώσεις της το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου
|YouTube/ΣΚΑΪ

Πελώνη: Φτάσαμε το 1.000.000 εμβολιασμένους

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 12:09

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, αλλά σήμερα φτάσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους, τόνισε την Τρίτη κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ένα σημαντικό ορόσημο στο πρόγραμμα που η κυβέρνηση έχει ονομάσει «Ελευθερία». Οντως το βράδυ της Δευτέρας ήταν, όσοι είχαν λάβει έστω μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ήταν 997.964, εκ των οποίων 471.056 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Με τους πρώτους εμβολιασμούς της Τρίτης το φράγμα του ενός εκατ. εμβολιασμένων έσπασε.

«Είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο όμως θα προχωράμε τους εμβολιασμούς, τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους», είπε η κυρία Πελώνη, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, αναδεικνύοντας παράλληλα τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση και στα self tests, τα οποία θα προστεθούν στα χιλιάδες τεστ που γίνονται καθημερινά για την επιδημιολογική επιτήρηση από τον ΕΟΔΥ.

«Στόχος είναι τα τεστ να δηλώνονται, ώστε να υπάρξει εντοπισμός ασυμπτωματικών ασθενών και καλύτερη ιχνηλάτηση και κατόπιν να ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για καραντίνα, αυτοπεριορισμό και ό,τι άλλο προβλέπεται. Η Ελλάδα καθιερώνει πρώτη πανευρωπαϊκά την εύκολη διάθεση και ευρύτατη χρήση αυτών των tests για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών. Τα τέσσερα self tests τον μήνα που παρέχονται σε κάθε πολίτη, θα γίνονται εύκολα στο σπίτι, θα παρέχονται δωρεάν με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και δεν υπάρχει κάποιο άλλο αντίτιμο», επισήμαιναν κυβερνητικές πηγές τη Δευτέρα και την Τρίτη η εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα self tests θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες από τις αρχές Απριλίου.

«Τα self tests θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Απριλίου. Η διάθεση σε άλλες χώρες, στη Γερμανία, για παράδειγμα, γίνεται με κόστος, εμείς ακολουθούμε μια στρατηγική που θα δώσει επιτήρηση των ασυμπτωματικών και θα επιτύχουμε αποδοτική ιχνηλάτηση δωρεάν για τους πολίτες», ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη.

Οσον αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις προσλήψεις ιατρών (με αφορμή το μέτρο της επίταξης), η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Εχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Εχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν», τόνισε, χαρακτηρίζοντας εξάλλου πολύ ικανοποιητική την προσέλευση των ιδιωτών γιατρών, που, όπως είπε, έχει ξεπεράσει το 90%.

Οσο για την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών, η εκπρόσωπος απάντησε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει, θα γίνει. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ», υπογράμμισε.

Εμβολιασμοί και χρονοδιάγραμμα παραλαβής εμβολίων

Οπως έχει δηλώσει η κυρία Πελώνη, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν επιπλέον 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί.

Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες, περίπου στις αρχές Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών.

Στόχος των κινήσεων είναι μέχρι το τέλος Απριλίου ή το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Τον Μάιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β και οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες.

Αναφορικά, τέλος, με το το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων για τον Απρίλιο, η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson 70.800 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...