611
Ο αστυνομικός «έχασε τη ζωή του αναζητώντας το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό», λέει η ΠΟΑΣΥ | Social media

Πασαλιμάνι: Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που καταπλακώθηκε – Εκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 17:40
Ο αστυνομικός «έχασε τη ζωή του αναζητώντας το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό», λέει η ΠΟΑΣΥ
|Social media

Πασαλιμάνι: Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που καταπλακώθηκε – Εκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 17:40

Ενας 31χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του την Τρίτη το πρωί στην κατάρρευση του κτιρίου στον Πειραιά κατά τη διάρκεια εργασιών.

Πρόκειται για τον Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο, ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ, με καταγωγή από το Ελεύθερο Γρεβενών, ο οποίος εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες, εκτελώντας χρέη οδηγού, προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του, όπως έγινε γνωστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της κατάρρευσης τοίχου του κτιρίου, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν εντός του φορτηγού και τον πλάκωσαν τα συντρίμμια. Οπως υποστήριξε κάτοικος της περιοχής στο protothema.gr ο αστυνομικός «πήδηξε από το κτίριο στο φορτηγό για να σωθεί» ωστόσο «καταπλακώθηκε από τα μπάζα».

Οταν κατάφεραν να τον ανασύρουν –«παλεύανε πολλή ώρα…»– ήταν αργά, παρότι οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο άμεσα.

«Ακούσαμε έναν θόρυβο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν (…). Από τις φωνές των ανθρώπων που έλεγαν “καλέστε την Αστυνομία” αντιλήφθηκα τι συμβαίνει. Οταν καταλάγιασε η σκόνη και βγήκαμε στο μπαλκόνι είδαμε ότι ηταν πολύ σοκαρισμένοι οι εργάτες. Πυροσβεστική, Αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα για να βοηθήσουν. Αυτό που είπαν είναι ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Ηταν μεγάλη η προσπάθεια να τον βγάλουν, παλεύανε πολλή ώρα», περιέγραψε η ίδια μάρτυρας.

«Ο νεκρός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Επεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε», συμπλήρωσε άλλος μάρτυρας, ο οποίος εκτίμησε ότι «έγιναν λάθος χειρισμοί, (οι εργάτες) χτύπησαν λάθος σημείο», με αποτέλεσμα να «πέσει το κτίριο».

Φωτογραφία από το σημείο της τραγωδίας. Η κατάρρευση του κτιρίου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για τις οποίες σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, είχε εκδοθεί άδεια για «μικρές εργασίες» ( InTime News)

Εκτός από τον Αγαθάγγελο, τον οποίο πυροσβέστες απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του από το φορτηγό, από την κατάρρευση τραυματίστηκαν και άλλοι εργάτες. Συνολικά στο κτίριο βρίσκονταν εννέα εργάτες, την ώρα της κατάρρευσης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε την τραγωδία.

Ερευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αστυνομικοί του οποίου ήδη προσήγαγαν επτά άτομα, ανάμεσα στα οποία ο εργολάβος και εργάτες.

Θεοδωρικάκος: «Ηταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος»

Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος είχε εργαστεί και στην φρουρά του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το συμβάν.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την τραγική απώλεια του αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου. Ηταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και αστυνομικός, τον οποίο γνώρισα όταν υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο μου», έγραψε σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απηύθυνε «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια» του 31χρονου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αστυνομικού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στην Αθήνα με αστυνομική συνοδεία.

«Οικτρή η οικονομική κατάσταση» των αστυνομικών, λένε οι συνδικαλιστές

«Το γεγονός και οι συνθήκες θανάτου του νεαρού συναδέλφου μας αποτελούν για την Πολιτεία κόλαφο, καθώς πρέπει να συνειδητοποιήσει, δυστυχώς με αφορμή ένα τόσο σκληρό γεγονός, την διαχρονική ευθύνη της αλλά και το καθήκον της να καταστήσει τον έλληνα αστυνομικό ικανό να επιβιώσει αρχικά και ακολούθως να μπορεί να ανταπεξέλθει υπηρεσιακά», επισήμανε σε ανακοίνωσή του για την τραγωδία το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής.

Αντίστοιχο μήνυμα εξέπεμψε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε δική της ανακοίνωση με «αφορμή την τραγική είδηση του θανάτου του νεαρού συναδέλφου που συμμετείχε σε οικοδομικές εργασίες κατεδάφισης παλαιού κτιρίου στον Πειραιά».

Μεταξύ άλλων η ΠΟΑΣΥ επισήμανε πως «η ελληνίδα και ο έλληνας αστυνομικός εξακολουθούν να βιώνουν μια οικτρή οικονομική κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις αντοχές τους. Το αποδεικνύει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο το σημερινό τραγικό συμβάν, όπου ο συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του αναζητώντας το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...