435
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης | George Vitsaras / SOOC

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την κυβερνητική επίθεση στον δήμαρχο Κυθήρων

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2017, 13:14
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
|George Vitsaras / SOOC

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την κυβερνητική επίθεση στον δήμαρχο Κυθήρων

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2017, 13:14

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στη διαμάχη μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης για την πυρκαγιά στα Κύθηρα και στην επίθεση στον δήμαρχο του νησιού από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παίρνοντας θέση υπέρ του δημάρχου.

Με μηνύματά του στο Twitter την Τρίτη θεωρεί απαράδεκτη την προσωπική επίθεση που γίνεται στον δήμαρχο ενώ τονίζει ότι «όποιος αποκλίνει από τις κυβερνητικές δικαιολογίες στοχοποιείται». Προσθέτει ότι η ΝΔ δεν έχει σκοπό να διχάσει αλλά θέτει ερωτήματα για να αποτραπούν και άλλες καταστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος των Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για έλλειψη συντονισμού. Είχε επισημάνει ότι η έλλειψη πυροσβεστικών ελικοπτέρων έχει επιπτώσεις στις προσπάθειες πυρόσβεσης, όχι μόνο στα Κύθηρα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Σε αυτά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε με ανακοίνωσή του όπου επιτίθεται στον δήμαρχο, χαρακτηρίζοντάς τον «δεκανίκι της επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε δηλώσει ότι «μόνο ντροπή προκαλεί η στάση της Νέας  Δημοκρατίας  η οποία με την αδράνεια της και την ανικανότητα της προκάλεσε  μεγάλες φυσικές καταστροφές στη χώρα ή δεν μείωσε τα αποτελέσματα των φυσικών  καταστροφών τα προηγούμενα χρόνια».

Σχετικά με τον δήμαρχο Κυθήρων  είπε ότι «σε συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία, που είναι στέλεχος της βασικό, ζητούσε περισσότερα μέσα, δύναμη 50 αεροπλάνων, αριθμό που δεν έχει όλος ο κόσμος». Και πρόσθεσε: «Εχουμε μιλήσει με πολλούς δημάρχους σε όλη την Ελλάδα. Με ανθρώπους που έχει υποστεί φυσική καταστροφή ο τόπος τους, άσχετα με την πολιτική τους απόχρωση, και τέτοια στάση δεν έχουμε δει αλλού. Εγώ μίλαγα κάθε μισή ώρα με τον δήμαρχο. Είχα γίνει ο ίδιος κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου να τους ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και έρχεται να πληρώσει με αυτό τον τρόπο. Αυτό είναι και αγνωμοσύνη γι’ αυτούς  τους ανθρώπους που έχουν να κοιμηθούν τέσσερις μέρες εκεί πέρα».

Πατούλης: «Ο κ. Τόσκας να κάνει τη δουλειά του»

Δήλωση για το ζήτημα που έχει προκύψει έκανε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η προσωπική επίθεση του κ. Τόσκα εναντίον του δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη μάς γεμίζει οργή και ενώνει ακόμα περισσότερο τη μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια με το συνάδελφο των πολύπαθων Κυθήρων.

» Ο κ. Τόσκας οφείλει να κάνει τη δουλειά του και να καταλάβει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Δεν είναι λάφυρο κανενός και κανείς δεν μπορεί να τις προσδίδει κομματικές αποχρώσεις.

» Θα περιμέναμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει επί της ουσίας στα θέματα που έθεσε ο συνάδελφός μας. Αντίθετα με τρόπο ρεβανσιστικό εξαπέλυσε επίθεση παλαιοκομματικού τύπου στο δήμαρχο Κυθήρων ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες αγωνίζεται για να προστατέψει το νησί του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...