342
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικούς αξιωματούχους | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Παραδοχή Πούτιν: Αισθητές οι κυρώσεις της Δύσης εναντίον μας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 18:32
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικούς αξιωματούχους
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Παραδοχή Πούτιν: Αισθητές οι κυρώσεις της Δύσης εναντίον μας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 18:32

Κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης την Πέμπτη στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία έγιναν αισθητές.

«Είναι σαφές ότι σε τέτοιες στιγμές η ζήτηση εκ μέρους του κόσμου για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών αυξάνεται, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα εργαζόμενοι με ήρεμο τρόπο», δήλωσε.

«Σταδιακά, ο κόσμος θα προσανατολισθεί και θα καταλάβει ότι απλώς δεν υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε και να τα λύσουμε», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά τις ενεργειακές προμήθειες και έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να διακοπεί η εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία, είπε ότι η χώρα του τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες και οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ακόμη ότι η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματα της.

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Στην ίδια σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Ντμίτρι Πατρούσεφ δήλωσε ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι διασφαλισμένη και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα των εξαγωγών για τις παγκόσμιες αγορές αγροτικών προϊόντων.

Παραδοχή και από τον Πεσκόφ

Εν τω μεταξύ και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε ότι η οικονομία της Ρωσίας περνά ένα σοκ. Χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» τον οικονομικό πόλεμο σε βάρος της και άφησε ανοιχτά όλα τα σενάρια.

«Η οικονομία μας βιώνει ένα σοκ και υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες θα ελαχιστοποιηθούν», είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.   «Είναι απολύτως κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Ο οικονομικός πόλεμος, ο οποίος ξεκίνησε σε βάρος της χώρας μας, δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν οποιεσδήποτε προβλέψεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...