370
Ουκρανοί στρατιώτες στο Χάρκοβο επιθεωρούν ένα κατεστραμμένο από ρωσικό πύραυλο κτίριο | EPA/SERGEY KOZLOV

Ουκρανία: Μαζική πυραυλική επίθεση των Ρώσων σε πολλές πόλεις – χωρίς ρεύμα το Χάρκοβο

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 10:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/12/2022, 13:30
Ουκρανοί στρατιώτες στο Χάρκοβο επιθεωρούν ένα κατεστραμμένο από ρωσικό πύραυλο κτίριο
|EPA/SERGEY KOZLOV

Ουκρανία: Μαζική πυραυλική επίθεση των Ρώσων σε πολλές πόλεις – χωρίς ρεύμα το Χάρκοβο

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 10:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/12/2022, 13:30

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέες μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας την Παρασκευή, με τις σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας να ηχούν σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένου του Κιέβου.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν σε πολυκατοικία στο Κρίβιι Ριχ στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

«Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο κατοικιών. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν«, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης. «Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Ολοι βρίσκονται στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο επεσήμανε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, ο τοπικός κυβερνήτης σημείωσε ότι από τους βομβαρδισμούς επλήγησαν κρίσιμες υποδομές.

Η εταιρεία παροχής ενέργειας Oblenegro επεσήμανε ότι έχει διακοπεί εντελώς η ηλεκτροδότηση στην πόλη.

«Σημειώθηκαν κολοσσιαίες ζημιές στις υποδομές, κυρίως στο σύστημα ενέργειας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης, Ιχόρ Τερέχοβ. «Σας ζητώ να είστε υπομονετικοί με τα όσα συμβαίνουν τώρα. Γνωρίζω ότι στα σπίτια σας δεν έχετε φώτα, θέρμανση, νερό», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο Μιχάιλο Σαμάνοφ, δήλωσε ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 37 από τους 40 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της περιοχής της ουκρανικής πρωτεύουσας σήμερα.

Η πυραυλική αυτή επίθεση ήταν «μία από τις σφοδρότερες» που έχει εξαπολύσει η Ρωσία από την αρχή του πολέμου, επεσήμανε ο Σαμάνοφ μιλώντας στην τηλεόραση.

Εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων στο Κίεβο έχει προκληθεί διακοπή στην υδροδότηση.

Στην Οδησσό, στη Μαύρη Θάλασσα, από τη ρωσική πυραυλική επίθεση υπέστησαν ζημιές σημαντικές υποδομές, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της επαρχίας Σούμι, ο Ντμίτρο Ζιβίτσκιι, έκανε λόγο για προσωρινές διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ανέφερε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 πυραύλους πάνω από την περιοχή.

Λουγκάνσκ: Οκτώ νεκροί από βομβαρδισμό των Ουκρανών

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού εναντίον της ελεγχόμενης από τη Ρωσία επαρχία Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκε κτίριο στο χωριό Λαντρατίβκα και κάποιοι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια.

Υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ουκρανία εκτόξευσε αμερικανικής κατασκευής πυραύλους HIMARS εναντίον του Λαντρατίβκα στις 04:10 σήμερα τα ξημερώματα.

Ο επικεφαλής «της λαϊκής πολιτοφυλακής» του Λουγκάνσκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων μετά τον βομβαρδισμό της πόλης Σβατόβε από τον ουκρανικό στρατό το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...