454
Η παρουσία του κ. Μηλιού εσχάτως σε εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ερμηνεύτηκε ως προάγγελος της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Περισσού, ο ίδιος πάντως το διαψεύδει | INTIMEnews

Οριστικά παρελθόν από την προεδρία του Φεστιβάλ Αθηνών ο Γιάννης Μηλιός

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 16:17
Η παρουσία του κ. Μηλιού εσχάτως σε εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ερμηνεύτηκε ως προάγγελος της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Περισσού, ο ίδιος πάντως το διαψεύδει
|INTIMEnews

Οριστικά παρελθόν από την προεδρία του Φεστιβάλ Αθηνών ο Γιάννης Μηλιός

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 16:17

Δεκτή έκανε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, την παραίτηση του Γιάννη Μηλιού από τη θέση του προέδρου της “Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε”.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, η κυρία Ζορμπά κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου ο κ. Μηλιός να παραμείνει στη θέση του (την οποία κατείχε από τον Νοέμβριο του 2016), αλλά η απόφασή του ήταν οριστική.

Αποδεχομενη τελικά την παραίτησή του, η υπουργός τον  ευχαρίστησε για την γενικότερη παρουσία του, την καλή συνεργασία και το έργο του στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο Γιάννης Μηλιός είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.», ήδη από τις 31 Ιανουαρίου. Εναν μήνα πριν είχε ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την απόφασή του.

Στις 31 Ιανουαρίου 2019 υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό…

Geplaatst door Γιάννης Μηλιός – John Milios op Zaterdag 2 februari 2019

Σε σημείωμά του είχε αποχαιρετήσει τους συνεργάτες του και τα μέλη του δ.σ. με τα ακόλουθα λόγια:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια Φένια Ρουγκούνη, τους συνεργάτες και εργαζομένους του Φεστιβάλ για τη συνεργασία μας και το έργο που από κοινού επιτελέσαμε τους 26 μήνες που ήμουν Πρόεδρος. Εργαστήκαμε σε πνεύμα συναντίληψης για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών δομών του Οργανισμού, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων στήριξης του καλλιτεχνικού έργου του Φεστιβάλ, για την ολόπλευρη ανάπτυξη ενός σημαντικού και ιστορικού θεσμού των τεχνών. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής, στο πλαίσιο του υπάρχοντος Προϋπολογισμού, χωρίς την παραμικρή υπέρβαση. Εύχομαι στα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους. Η συνέχεια του Οργανισμού είναι δεδομένη. Το Φεστιβάλ πρέπει να πορευτεί σε στέρεες βάσεις».

Ο Γιάννης Μηλιός, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διευθυντής της τριμηνιαίας μαρξιστικής επιθεώρησης «Θέσεις», που κυκλοφορεί από το 1982, υπήρξε την περίοδο 2012-2015 (σ.σ. την περίφημη περίοδο του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης) επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφώνησε όμως με την πολιτική της κυβέρνησης και έγινε από τους πρώτους που πήδηξαν από το κυβερνητικό καράβι του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις προτάσεις που του έγιναν, δεν δέχθηκε υπουργική θέση. Δεν μπόρεσε ωστόσο να κάνει το ίδιο όταν που πρότειναν να αναλάβει πρόεδρο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η τοποθέτησή του είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις (θυμηθείτε μερικές ΕΔΩ),

Η παρουσία του εσχάτως σε εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ερμηνεύτηκε ως προάγγελος της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος στις ερχόμενες εκλογές.

Ο ίδιος, πάντως, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (19/1/2019), το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά«Δεν θα είμαι στο ψηφοδέλτιο ούτε του ΚΚΕ ούτε οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Δεν ήμουν ποτέ επαγγελματίας πολιτικός με την τρέχουσα έννοια. Συμμετείχα στην κεντρική πολιτική σκηνή, υπηρετώντας ένα πολιτικό σχέδιο. Πολιτική για μένα είναι πρωτίστως η κριτική και αμφισβήτηση του υπάρχοντος. Ομως σήμερα το ΚΚΕ αποτελεί τον κύριο πόλο αντίστασης στις πολιτικές του κεφαλαίου, για την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...