309
Η Κάρε Οτις σε επίδειξη μόδας το 2004 | EPA/GIULIO DI MAURO

Οργή της Κάρε Οτις με τη Δικαιοσύνη – κατήγγειλε ότι βιάστηκε ως ανήλικη, το αδίκημα παραγράφηκε

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 20:05
Η Κάρε Οτις σε επίδειξη μόδας το 2004
| EPA/GIULIO DI MAURO

Οργή της Κάρε Οτις με τη Δικαιοσύνη – κατήγγειλε ότι βιάστηκε ως ανήλικη, το αδίκημα παραγράφηκε

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 20:05

Αντιμέτωπη με ένα σύστημα δικαίου που παραγράφει σοβαρά αδικήματα, αλλά και ανίσχυρη απέναντι σε αυτό, δηλώνει η Κάρε Οτις, το μοντέλο και ηθοποιός που έχει καταγγείλει, μαζί με πολλές άλλες γυναίκες, ότι έπεσε θύμα βιασμού από ισχυρό παράγοντα του μόντελινγκ.

Η Οτις και άλλες έντεκα γυναίκες κατέθεσαν πέρυσι σε εισαγγελέα στο Παρίσι. Ολες ισχυρίστηκαν ότι τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά ο Ζεράλ Μαρί, επικεφαλής για την Ευρώπη στο διεθνές πρακτορείο μοντέλων Elite. Μαζί ίδρυσαν μία ομάδα, τις Victorious Angels, για να υποστηρίξουν γυναίκες που έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης στον χώρο.

Ο Μαρί, που είναι 71 ετών, είναι πρώην σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα, ενός από τα πιο γνωστά μοντέλα της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες σε βάρος του, ενώ όπως γράφουν οι Times, δεν προκύπτει ότι η Εβαντζελίστα γνώριζε για αυτές.

Πολλές από αυτές τις υποθέσεις δεν θα φτάσουν ποτέ στη Δικαιοσύνη. Ο γαλλικός νόμος ορίζει ότι οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση πρέπει να αναφέρονται μέσα σε 20 χρόνια από το συμβάν ή 30 χρόνια εάν αφορούν επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων.

Η Οτις, πρώην σύζυγος του ηθοποιού Μίκι Ρουρκ, έχει δηλώσει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Μαρί όταν ήταν 17 ετών. Ήταν για την ίδια μεγάλη έκπληξη –και σίγουρα δυσάρεστη– όταν πληροφορήθηκε ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί και ότι δεν θα φτάσει τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό έστειλε επιστολή στην εισαγγελέα (άλλο ένα στοιχείο που την εξέπληξε δυσάρεστα, πώς μια γυναίκα εφαρμόζει τέτοιες διατάξεις) εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι μία τέτοια υπόθεση δεν θα διερευνηθεί δικαστικά.

Κατά του Μαρί έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες (συνολικά γύρω τις 25, οι δύο για ανήλικες) που αφορούν βιασμούς ή επιθέσεις κατά τη δεκαετία του ’80 και του ’90. Εκείνη την εποχή ο Μαρί κατείχε υψηλές θέσεις στο πρακτορείο Elite, το οποίο αντιπροσώπευε τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Σίντι Κρόφορντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...