1917
| INTIMENEWS/ MegaTV/ Action24/ CreativeProtagon

Metron Analysis και Opinion Poll: Διατηρεί τη μεγάλη διαφορά της η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2024, 20:20
|INTIMENEWS/ MegaTV/ Action24/ CreativeProtagon

Metron Analysis και Opinion Poll: Διατηρεί τη μεγάλη διαφορά της η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2024, 20:20

Την παγιωμένη πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Τόσο η μέτρηση της Opinion Poll για το Action24 όσο και αυτή της Metron Analysis για το Mega καταγράφουν μια εικόνα κυριαρχίας του κυβερνώντας κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και παρουσιάζουν και κάποιες αποκλίσεις και μπορούν να θεωρηθούν ως κάποια «καμπανάκια» για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Metron Analysis

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς, η ΝΔ δείχνει απώλειες – τις οποίες, ωστόσο, δεν καρπώνεται η αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται κερδίζει τη δεύτερη θέση, με άνοδο των ποσοστών του, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει, πέφτοντας στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το κυβερνών κόμμα έχασε 5,1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου μέσα σε έναν μήνα! Ωστόσο εμφανίζεται με υπερδιπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που πάντως καταγράφεται ως δεύτερο κόμμα σε ακόμα μία δημοσκόπηση.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν δύο μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η Metron Analysis καταγράφει χαμηλά το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, στο 1% στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης χάνει και από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοφιλία και εμφανίζεται πλέον τέταρτος, μετά τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον κ. Μητσοτάκη.

Στην αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται με διπλάσιο ποσοστό θετικών γνωμών από τον κ. Κασσελάκη. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης καταγράφεται με 34% θετικής γνώμης και ο κ. Κασσελάκης με 17% –και οι δύο πάνω από τα ποσοστά των κομμάτων τους–, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει μόλις μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 

metron-5
metron-6
metron-19
metron-10
metron-11
metron-12
metron-13
metron-21
metron-23
metron-26
metron-30
metron-35

Opinion Poll

Το κυβερνών κόμμα κερδίζει μισή μονάδα μέσα στο τελευταίο 20ήμερο και φτάνει στο 34,4% στην εκτίμηση ψήφου, με τη διαφορά του από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει στις 21 ποσοστιαίες μονάδες, παρά το κέρδος 1,5 μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να εμφανίζει απώλειες – έχασε σχεδόν μιάμιση μονάδα μέσα στο τελευταίο 20ήμερο και δείχνει κολλημένο στην τρίτη θέση, με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το κόμμα του οποίου καταγράφεται στο 2,9% στην εκτίμηση ψήφου, να ξεπερνά τον Νίκο Ανδρουλάκη στη γενική δημοφιλία.

Η εταιρεία εμφανίζει την Ελληνική Λύση με οριακά διψήφιο ποσοστό (10,1%) μπροστά από το ΚΚΕ, που καταγράφηκε στο 9,4%.

Η ακρίβεια, τέλος, παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών, το 62,5% δεν ικανοποιείται από τις εξηγήσεις Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ το 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Δείτε τις καρτέλες της έρευνας:

dimoskopisi-opinion-1
dimoskopisi-opinion-2
dimoskopisi-opinion-3
dimoskopisi-opinion-4
dimoskopisi-opinion-5
dimoskopisi-opinion-6
dimoskopisi-opinion-7
dimoskopisi-opinion--8
dimoskopisi-opinion-9
dimoskopisi-opinion-10
dimoskopisi-opinion-11
dimoskopisi-opinion-12
dimoskopisi-opinion-13
dimoskopisi-opinion-14
dimoskopisi-opinion-15
dimoskopisi-opinion-16
dimoskopisi-opinion-17
dimoskopisi-opinion-18

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...