462
Η κίνηση στο Μετρό έγινε με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες, γεγονός που ικανοποίησε την κυβέρνηση | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ομαλά η πρώτη ημέρα της νέας καθημερινότητας – Τι περιμένουν στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 12:18
Η κίνηση στο Μετρό έγινε με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες, γεγονός που ικανοποίησε την κυβέρνηση
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ομαλά η πρώτη ημέρα της νέας καθημερινότητας – Τι περιμένουν στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 12:18

Ομαλά και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις κυλά η πρώτη ημέρα άρσης του lockdown και προσαρμογής στη νέα καθημερινότητα, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στον «Θέμα FM» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και αγορά, είπε ο κ. Πέτσας, εμφανιζόμενος το ίδιο αισιόδοξος και για τη συνέχεια.

Πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πρεμιέρα της νέας καθημερινότητας, πρόσθεσε, θα έχουμε αργά το απόγευμα.

«Ολη αυτή η πορεία προς τη νέα κανονικότητα έχει ένα ρίσκο, ότι είσαι σε αχαρτογράφητα νερά και πρέπει να κάνεις σταθερά βήματα, για να μην κάνεις κάποιο λάθος, να μη γλιστρήσεις», υπογράμμισε, για να επαναλάβει ακόμη μία φορά πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και κανόνες υγιεινής.

«Θέλει προσοχή. Αν τηρούμε όλοι τους κανόνες υγιεινής και προστασίας, αν τηρούμε όλοι τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας, τηρούμε τις αποστάσεις και ακούμε τις οδηγίες που έχουν δώσει και οι ειδικοί και μέχρι τώρα μας έφεραν μέχρι εδώ, θα πάμε μια χαρά», ήταν η εκτίμησή του.

Παρά το μποτιλιάρισμα, που, όπως ήταν επόμενο, έκανε την επανεμφάνισή του σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, οι εικόνες της πρώτης ημέρας άρσης του lockdown ήταν ιδιαίτερα θετικές.

Ειδικά στο Μετρό, οι πολίτες τηρούσαν ευλαβικά τις οδηγίες που έχουν δοθεί (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) όχι τόσο για τον φόβο επιβολής του προστίμου των 150 ευρώ, όσο για την προστασία της υγείας τους (όπως τουλάχιστον δήλωναν οι ίδιοι).

Σκηνές από το Μετρό στο Σύνταγμα, πρωί 4ης Μαΐου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Επιβάτες, φορώντας προστατευτική μάσκα, μετακινούνται με λεωφορείο στη Δάφνη (ΑΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Ιδια εικόνα και στα αστικά λεωφορεία (φωτογραφία πάνω)  όπου πυκνοί, πάντως, ήταν οι έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας.

Εντός της εβδομάδας το σχέδιο για τον πολιτισμό

Οσον αφορά τη στήριξη των καλλιτεχνών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι όσοι εξ αυτών είχαν ενεργές συμβάσεις στα τέλη Μαρτίου, έλαβαν το επίδομα των 800 ευρώ.

Αντίστοιχα, όσοι ήταν άνεργοι είχαν, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, δύο επιλογές στα σχετικά προγράμματα του υπουργείου Εργασίας.

«Ταυτόχρονα, 15 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί στο υπουργείο Πολιτισμού για ειδικά προγράμματα απορρόφησης των εργαζομένων του κλάδου, ενώ υπό επεξεργασία βρίσκεται το τελικό πρόγραμμα στήριξης για καλλιτέχνες που ήταν εξαρτημένοι από την εποχικότητα ώστε να έχουμε ένα επεξεργασμένο σχέδιο και για αυτούς μέσα στην εβδομάδα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Τέλη Μαΐου το σχέδιο για τον τουρισμό

Για το δύσκολο εγχείρημα της επανεκκίνησης του τουρισμού, ο κ. Πέτσας στάθηκε στις αναγκαίες διευθετήσεις που, όπως σημείωσε, πρέπει να γίνουν σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

 «Η τουριστική σεζόν θα θιγεί αλλά δεν θα είναι χαμένη. Μέσα με τέλη Μαΐου θα έχουμε όλοι το πρόγραμμα του τουρισμού, το οποίο έχει ήδη επεξεργαστεί το αρμόδιο υπουργείο», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...