284
Οκτώβριος 2019, Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής για τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης | ΙΝΤΙΜΕnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Εργα και ημέραι διακυβέρνησης Τσίπρα η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 11:08
Οκτώβριος 2019, Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής για τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης
|ΙΝΤΙΜΕnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Εργα και ημέραι διακυβέρνησης Τσίπρα η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 11:08

Η παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο μιλά από μόνη της  για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα, παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου να παραπεμφθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη) στο Ειδικό Δικαστήριο  για τις μεθοδεύσεις τους στην υπόθεση Novartis.

Ακόμη χειρότερο, όμως, υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου, είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου «των αρμών της εξουσίας». Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμφθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του κράτους δικαίου και η υποβάθμιση της δημοκρατίας μας. Οι θεσμοί μας τελικά άντεξαν και η Κυβέρνησή μας δεσμεύεται στην απόλυτη θωράκισή τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου «των αρμών της εξουσίας». Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News