193
|

Υπόθεση Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπαγγελόπουλος

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 22:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/07/2022, 09:10

Υπόθεση Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπαγγελόπουλος

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 22:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/07/2022, 09:10

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παραπέμπεται και η Ελένη Τουλουπάκη, πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.

Κατά την ίδια απόφαση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν παραπέμπονται σε δίκη οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας αλλά και ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης. Επίσης, απαλλάχθηκαν οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Επισημαίνεται πως την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην ανπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, με αποκορύφωμα την εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων, είχε προτείνει και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

Σε πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο, η αντεισαγγελέας είχε προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τρείς εισαγγελείς: η Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελείς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...