414
Η υπερσύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης στο εργοστάσιο του Αιγίου |

Νέα επένδυση ύψους €8 εκατ. από την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2017, 16:44
Η υπερσύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης στο εργοστάσιο του Αιγίου
|

Νέα επένδυση ύψους €8 εκατ. από την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2017, 16:44

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ολοκλήρωσε μία υπερσύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης στο εργοστάσιο του Αιγίου. Πρόκειται για την ταχύτερη γραμμή εμφιάλωσης νερού στον Όμιλο Coca-Cola HBC η οποία θα παράγει τις συσκευασίες Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ PET 500 ml, 330 ml ΑΥΡΑ Bloom και 750 ml Active Cap.

Διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 72 χιλιάδων φιαλών ανά ώρα ενώ παράλληλα, η εξασφαλίζει την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης σε ποσοστό πάνω από 10% και μειώνει το πλαστικό που χρησιμοποιείται σε όλες τις συσκευασίες του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ. Πιο συγκεκριμένα, η νέα γραμμή επιτρέπει πλέον τη χρήση lightweight PET σε όλες τις συσκευασίες της οικογένειας του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ και, ειδικότερα, μειωμένου κατά 27% πλαστικού στο ΑΥΡΑ Bloom και 18% στο ΑΥΡΑ Active Cap. Πρόκειται για τη συνέχεια της καινοτομίας που έχει ήδη πετύχει η εταιρεία το 2014 με την ελαφρύτερη φιάλη PET με 24% λιγότερο πλαστικό, στις συσκευασίες ΑΥΡΑ 500 ml & 1,5 lt. Έτσι η εταιρεία εμφανίζεται συνεπής ως προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου Coca-Cola Hellenic.

Coca-Cola-Siskeuasies_Avra-3
H νέα γραμμή παραγωγής επιτρέπει τη χρήση lightweight PET σε όλες τις συσκευασίες της οικογένειας του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επένδυση μέσα στην τελευταία τριετία. Η πρώτη αφορούσε την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων και την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων της μονάδας του Αιγίου και είχε ύψος € 5 εκατ. ενώ η δεύτερη αφορούσε την μετατροπή της μονάδας στο Σχηματάρι σε Mega Plant που έφτασε στο αστρονομικό ποσό των € 24 εκατ. Έτσι μετά από έναν πρόχειρο υπολογισμό οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου στις παραγωγικές της μονάδες στην Ελλάδα ανέρχονται σε € 37 εκατ. από το 2015.

Το εργοστάσιο του Αιγίου είναι το μοναδικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα και το πρώτο εργοστάσιο στον εγχώριο κλάδο τροφίμων και ποτών που έχει λάβει Χρυσή Διάκριση από το European Water Stewardship (EWS) για την ολιστική προσέγγιση στην ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων και την επίτευξη 100% όλων των στόχων. Πρόσφατα μάλιστα βραβεύτηκε ως το καλύτερο εργοστάσιο μεταξύ των 28 χωρών του Ομίλου Coca-Cola HBC, ο οποίος κατέχει την ηγετική θέση στους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI).

Σημαντικές διακρίσεις λαμβάνει σταθερά και το Φυσικό Μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ για την εξαιρετική ποιότητα και γεύση του από αναγνωρισμένους θεσμούς, όπως  το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης» στα iTQi Superior Taste Awards, που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi) το οποίο έχει κατακτήσει 2 συνεχόμενες χρονιές (2016-2017).

Η αναβάθμιση της μονάδας δεν ενισχύει απλά την παραγωγική δραστηριότητα της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην περιοχή και στην χώρα αλλά παράλληλα ισχυροποιεί την δέσμευση της εταιρείας για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και εντέλει ένα καλύτερο αύριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...