384
Ο Πρωθυπουργός φωτογραφίζει την αναχαίτιση με το κινητό του τηλέφωνο μέσα από το Σινούκ. Τουλάχιστον σύμφωνα όσα ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Alpha... | Youtube

Ο Τσίπρας μέσα στο Σινούκ την ώρα της αναχαίτισης πάνω από τους Αρκιούς (εικόνες&βίντεο)

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 10:25
Ο Πρωθυπουργός φωτογραφίζει την αναχαίτιση με το κινητό του τηλέφωνο μέσα από το Σινούκ. Τουλάχιστον σύμφωνα όσα ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Alpha...
|Youtube

Ο Τσίπρας μέσα στο Σινούκ την ώρα της αναχαίτισης πάνω από τους Αρκιούς (εικόνες&βίντεο)

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 10:25

Παρά τις διαψεύσεις της Αγκυρας, το επεισόδιο με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, από τουρκικά μαχητικά, είναι αποτυπωμένο τόσο στο ελληνικό όσο και στο νατοϊκό ραντάρ.

Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες, υπάρχουν και βίντεο της αερομαχίας κατά την αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών από τα ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Καστελίου, καθώς και φωτογραφικό υλικό, το οποίο τεκμηριώνει την καταγγελία της Αθήνας.

Φωτογραφίες από την πτήση του Σινούκ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών από τα F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, έφερε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης η τηλεόραση του Αlpha.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του καναλιού, φαίνεται καθαρά πόσο χαμηλά πετάει το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, στα 1.000 πόδια πάνω από τους Αρκιούς, προκειμένου να αποφύγει την τουρκική παρενόχληση.

Σε μία εξ αυτών εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός να τραβάει βίντεο (ή/ και φωτογραφίες) μέσα από το Σινούκ, με τον δημοσιογράφο του Αlpha, Δήμο Βερύκιο, και τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Αντώνη Σρόιτερ, να ισχυρίζονται ότι ο Πρωθυπουργός «τραβούσε» την αναχαίτιση!

Η παρουσίαση πάντως των εν λόγω φωτογραφιών είχε -όπως είναι προφανές- και επικοινωνιακή στόχευση, αφού με τον τρόπο που έγινε, ανέδειξε το προφίλ του «θαρραλέου ηγέτη» που αψηφά τις τουρκικές προκλήσεις εν πτήσει για το ακριτικο Αγαθονήσι.

Ετσι πέρα από την τεκμηρίωση της τουρκικής πρόκλησης, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα «υπηρέτησαν» και την επιδίωξη του Μαξίμου να προβληθεί ένα πιο… «πατριωτικό» προφίλ του Αλέξη Τσίπρα που εμφανίζεται ψύχραιμος να ενημερώνεται από το πλήρωμα του ελικοπτέρου ότι τα ελληνικά ραντάρ έχουν εντοπίσει τουρκικά μαχητικά να πετούν προς το μέρος τους.

Την Τρίτη η Αθήνα εξέφρασε με το πλεόν επίσημο τρόπο την διαμαρτυρία της για το περιστατικό, καλώντας στο υπουργείο Εξωτερικών τον τούρκο πρεσβευτή Μπουράκ Οζουγκεργκίν για να του επιδώσει διάβημα.

Ο τούρκος διπλωμάτης ωστόσο, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Αlpha (δείτε τις ΕΔΩ), επανέλαβε τους ισχυρισμούς του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι ουδέποτε υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου του Πρωθυπουργού από τουρκικά μαχητικά.

Με τη σειρά του μάλιστα, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών ούτε και κλιμάκωση της έντασης τον τελευταίο καιρό (σ.σ. παρά τις προκλητικές δηλώσεις τις οποίες συνηθίζει τελευταία ο πρόεδρος Ερντογάν). Την ίδια στιγμή όμως, παραδέχθηκε ότι ο κίνδυνος «ατυχήματος» στο Αιγαίο είναι υπαρκτός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...