531
| CreativeProtagon

Ο Τραμπ δικάζεται και ο Μπάιντεν κλείνει τη δημοσκοπική ψαλίδα

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 15:53
|CreativeProtagon

Ο Τραμπ δικάζεται και ο Μπάιντεν κλείνει τη δημοσκοπική ψαλίδα

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 15:53

Ο Τζο Μπάιντεν μειώνει σταθερά τη δημοσκοπική διαφορά του με τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς ο πρώην πρόεδρος είναι αναγκασμένος να περνά τις μέρες του στη δικαστική αίθουσα και δεν μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Telegraph.

Μια «μεγα-δημοσκόπηση» που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου διαπιστώνει ότι ο Μπάιντεν θα κέρδιζε οριακά τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές αν γίνονταν σήμερα, παρά τις άλλες δημοσκοπήσεις σε ξεχωριστές πολιτείες που τον δείχνουν να βρίσκεται ακόμη πίσω από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν έχει ξεκινήσει δυναμικά στις σημαντικές πολιτείες το τελευταίο διάστημα, με τον πρόεδρο να εμφανίζεται στην Πενσιλβάνια την περασμένη εβδομάδα και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να επισκέπτεται την Αριζόνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Τραμπ από την πλευρά του αναγκάζεται να παρίσταται στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση συγκάλυψης για την οποία κατηγορείται. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα παραπονεθεί ότι οι προεκλογικές εκδηλώσεις του περιορίστηκαν στις Τετάρτες, όταν το δικαστήριο δεν συνεδριάζει, και τα Σαββατοκύριακα.

Η τελευταία δημοσκόπηση, από τη Stack Data Strategy, εξέτασε σχεδόν 8.000 ψηφοφόρους στις ΗΠΑ και χρησιμοποίησε μοντελοποίηση MRP για να προσομοιώσει τα αποτελέσματα μιας πραγματικής ψηφοφορίας. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη τον ρόλο των Εκλεκτόρων.

Διαπιστώθηκε ότι ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με 287 ψήφους των Εκλεκτόρων έναντι 251 του Τραμπ, αλλά έχει μόνο ένα μικρό προβάδισμα σε βασικές πολιτείες, όπως η Αριζόνα, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν. Ο Τραμπ βρέθηκε να προηγείται στην Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα. Οι δημοσκόποι είπαν ότι ο Τραμπ θα κερδίσει τις εκλογές εάν κερδίσει την Πενσιλβάνια, όπου ο Μπάιντεν προηγείται μόλις με 0,1%.

Ο Τζο Μπέντελ, επικεφαλής της Stack Data Strategy στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε: «Οι εκλογές 2024 είναι πραγματικά στην κόψη. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με το μικρότερο περιθώριο: μόνο μια ποσοστιαία μονάδα σε ορισμένες πολιτείες. Οι μεσοδυτικές πολιτείες που οδήγησαν τον Ντόναλντ Τραμπ στη νίκη το 2016 μένουν με τον Μπάιντεν προς το παρόν».

Μια σύνοψη των δημοσκοπήσεων, που καταρτίστηκε από το aggregator 538, δείχνει ότι οι δύο υποψήφιοι είναι σχεδόν ισοδύναμοι, με τον Τραμπ να προηγείται μόλις κατά 0,4 % μέσο όρο. Πριν από ένα μήνα, ο πρώην πρόεδρος προηγείτο κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Ο Μπάιντεν άλλαξε την προεκλογική στρατηγική του τούς τελευταίους μήνες, εστιάζοντας σε ζητήματα «πολιτιστικού πολέμου», όπως η μάχη για πρόσβαση στις αμβλώσεις, και κατηγορώντας τον Τραμπ ότι υπονομεύει την ακεραιότητα της αμερικανικής δημοκρατίας. Μιλάει λιγότερο για την οικονομία και τις εμβληματικές πολιτικές του «Bidenomics», που αποτέλεσαν τη βάση της πρώιμης εκστρατείας του.

Ο Τζέιμς Τζόνσον, συνιδρυτής της εταιρείας δημοσκοπήσεων JLP Partners, είπε ότι η εκστρατεία του Μπάιντεν είχε περάσει σε «αρνητικά» μηνύματα για τον Τραμπ σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τους χαμένους ψηφοφόρους που τον υποστήριξαν το 2020. «Προσπαθούν να τρομάξουν τη βάση τους ώστε να παραμερίσουν τις ανησυχίες τους για τον Μπάιντεν και να τον στηρίξουν. Οχι επειδή είναι ο Τζο Μπάιντεν, αλλά επειδή δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε στην Telegraph.

Το επιτελείο του Μπάιντεν έχει επίσης έρθει σε διάσταση με τα ΜΜΕ που έχουν επικεντρωθεί στις ανησυχίες για την ηλικία του. Την Τετάρτη 24 Απριλίου η δημοσιογραφική ομάδα του Λευκού Οίκου υποβάθμισε τους New York Times από τη λίστα των ΜΜΕ «πρώτης βαθμίδας», έπειτα από διαμάχη με τον επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...