635
Η παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος» θα παίζεται στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής από τώρα έως τον Απρίλιο του 2023 | Πάτροκλος Σκαφίδας

O «Ροβινσώνας Κρούσος» ζωντανεύει στο Μέγαρο Μουσικής για όλη την οικογένεια

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2022, 16:22
Η παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος» θα παίζεται στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής από τώρα έως τον Απρίλιο του 2023
|Πάτροκλος Σκαφίδας

O «Ροβινσώνας Κρούσος» ζωντανεύει στο Μέγαρο Μουσικής για όλη την οικογένεια

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2022, 16:22

Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν έναν αγαπημένο τους λογοτεχνικό ήρωα να ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή. Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος» που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Νταφόε και έχει συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες κάθε ηλικίας, έρχεται στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής, σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη με ζωντανή μουσική και διαδραστικές προβολές, μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Τατιάνα Λύγαρη επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου μετά την επιτυχία της θεατρικής εκδοχής του «Γύρου του κόσμου σε 80 ημέρες», που παρακολούθησαν στο Μέγαρο 130.000 θεατές από όλη την Ελλάδα σε 410 παραστάσεις. Αυτή τη φορά πρόκειται να  ταξιδέψει όλη την οικογένεια στον περιπετειώδη κόσμο του πιο διάσημου ναυαγού, του Ροβινσώνα Κρούσου.

Ο Ροβινσώνας αγαπά τις εξερευνήσεις και αναζητά την περιπέτεια. Σαλπάρει με ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του Φίνα να επιστρέψει γρήγορα. Ομως στο δρόμο ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, καταφέρνει να επιβιώσει στην άγρια φύση. Στη συνέχεια θα αποκτήσει συντροφιά τον πιστό υπηρέτη Παρασκευά και έναν φλύαρο παπαγάλο. Καλλιεργεί τη γη, εκτρέφει ζώα, φτιάχνει εργαλεία, το πρώτο ψωμί, το πρώτο πήλινο πιάτο, κατασκευάζει σπίτι και βάρκα. Αντιμετωπίζει άγριους κανίβαλους και αδίστακτους κουρσάρους, διατηρώντας  πάντα άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας ότι κάποια στιγμή, κάποτε, θα επιστρέψει στο πατρικό του και στην αγαπημένη του.

Σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα «το έργο είναι ένας  “οδηγός επιβίωσης”, με παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς θεατές και με ρεαλισμό για τους ενήλικες. Η αγαστή σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η εργατικότητα, η υπομονή, η επιμονή, η πειθαρχία, η διαχείριση της μοναξιάς και η χαρά της επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η πίστη, η ελπίδα αλλά και η συνεργασία και συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις προβάλλονται στην παράσταση σε μία διασκεδαστική και συναρπαστική ατμόσφαιρα εξωτικής περιπέτειας».

Τη διασκευή του έργου σε σημερινό λόγο με ευαισθησία και χιούμορ υπογράφει ο Γιώργος Γαλίτης. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή τη ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.

Οι παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά άνω των πέντε ετών, πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς και είναι μια συμπαραγωγή της Arcadia Media και του Μεγάρου Μουσικής.

 

Ταυτότητα Παράστασης

​​Σκηνοθεσία | Τατιάνα Λύγαρη

Θεατρική διασκευή | Γιώργος Γαλίτης

Σκηνικά–Κοστούμια | Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική σύνθεση | Μηνάς Ι. Αλεξιάδης

Μουσική διδασκαλία | Άλκηστις Ραυτοπούλου

Χορογραφίες | Φαίδρα Σούτου

Φωτισμοί | Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη | Βασίλης Ψυλλάς

Σχεδιασμός μακιγιάζ παράστασης και βίντεο | Διονυσία Κωνσταντίνου

Επιμέλεια κομμώσεων | Κωνσταντίνος Σαββάκης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί | Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Σταύρος Μπέκας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου.

Και οι μουσικοί | Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου, Εβελίνα Χαρκοφτάκη

Σχολικές παραστάσεις: Τρίτη – Παρασκευή στις 10.00 π.μ.

Παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.30 π.μ. και 15.00

Τιμή εισιτηρίου | 12 ευρώ (γενική είσοδος)

Διάρκεια | 2 ώρες περίπου (με διάλειμμα 20 λεπτών)

Eισιτήρια | 210 72 82 333 και στο megaron.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...