319
Κάρι Αν-Μος και Κιάνου Ριβς στο πρώτο «Matrix». Τώρα επιστρέφουν και οι δύο σε μια τέταρτη ταινία | Warner Bros.

Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει, στα 55 του, στο «Matrix»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 10:49
Κάρι Αν-Μος και Κιάνου Ριβς στο πρώτο «Matrix». Τώρα επιστρέφουν και οι δύο σε μια τέταρτη ταινία
| Warner Bros.

Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει, στα 55 του, στο «Matrix»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 10:49

Είκοσι χρόνια. Τόσα έχουν περάσει από την ημέρα –ήταν Αύγουστος του 1999– που ο κόσμος γνώρισε το «Matrix». Ηταν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά και μια δυστοπική αλληγορία για τον κόσμο μας που αλλάζει, με την ψηφιακή ζωή να υποκαθιστά την πραγματική. Ηταν και η καθιέρωση πια του Κιάνου Ριβς ως σουπερστάρ του Χόλιγουντ.

Eίκοσι χρόνια. Στα οποία κυκλοφόρησαν άλλες δύο ταινίες –«The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions»– που συνέστησαν μια κινηματογραφική σειρά, αλλά και κατέγραψαν μια άνιση καριέρα του Ριβς –αρνούμενος να υπηρετήσει τον ρόλο του εμπορικού σουπερστάρ περιορίστηκε στο ύφος του «θλιμμένου Κιάνου», για να αναβαπτιστεί όμως ως δημοφιλής action hero με τη σειρά του Τζον Γουίκ. Και τώρα όλα επιστρέφουν περίπου από εκεί που ξεκίνησαν.

Ο Κιάνου Ριβς ως Τζον Γουίκ, αναβαπτισμένος σε ρόλους action hero

Ο Ριβς στα 55 του πια και η Κάρι-Αν Μος στα 52 της, επιστρέφουν για την τέταρτη ταινία της σειράς. Ο Ριβς υποδύεται για μια ακόμη φορά τον χάκερ Νίο.

Μία από τις δημιουργούς της πρώτης ταινίας, η Λάνα Γουατσόφσκι, θα υπογράφει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της τέταρτης συνέχειας της ταινίας.

Τα πρώτα τρία φιλμ απέφεραν στα ταμεία εισπράξεις ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Οπως δήλωσε η Γουατσόφσκι, πολλά από τα θέματα της πρώτης εκείνης ταινίας είναι «σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ».

Η πρώτη ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.

Η τρίτη συνέχειά της ήταν η πρώτη ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου που βγήκε στις αίθουσες σε όλο τον κόσμο την ίδια ημέρα και ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...