174
Κάποτε ο Ντεπαρντιέ αγκάλιαζε με ενθουσιασμό τον Πούτιν (το 2013, στο Σότσι της Ρωσίας), αλλά τώρα άλλαξε ρότα... | EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / POOL

Ντεπαρντιέ για Πούτιν: Τρελές και επικίνδυνες οι ακρότητές του στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2022, 13:48
Κάποτε ο Ντεπαρντιέ αγκάλιαζε με ενθουσιασμό τον Πούτιν (το 2013, στο Σότσι της Ρωσίας), αλλά τώρα άλλαξε ρότα...
|EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / POOL

Ντεπαρντιέ για Πούτιν: Τρελές και επικίνδυνες οι ακρότητές του στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2022, 13:48

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν φανατικός υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, επικρίνοντας τον ρώσο πρόεδρο για «τις τρελές, απαράδεκτες ακρότητές» του στην Ουκρανία.

Ο γάλλος ηθοποιός, ο οποίος το 2013 έλαβε την ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε ότι«ο ρωσικός λαός δεν ευθύνεται για τις τρελές, απαράδεκτες ακρότητες των ηγετών του, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ο Ντεπαρντιέ είπε ακόμη ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα από τις τρεις συναυλίες του στο Παρίσι (1-3 Απριλίου) στους Ουκρανούς, «θύματα αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου».

Το Κρεμλίνο δήλωσε πρόθυμο «να εξηγήσει» την κατάσταση στην Ουκρανία στον ηθοποιό.

Oπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ντεπαρντιέ «δεν καταλαβαίνει απολύτως την κατάσταση».

Το 2013 ο Πούτιν χορήγησε στον Ντεπαρντιέ την ρωσική υπηκοότητα προκαλώντας κατακραυγή στη Γαλλία δεδομένου ότι ο ηθοποιός κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την πατρίδα του για να αποφύγει να φορολογηθεί με έναν νέο φόρο για τους εκατομμυριούχους.

Ο ηθοποιός μάλιστα, παρέλαβε το νέο διαβατήριό του από τον ίδιο τον Πούτιν στην εξοχική κατοικία του ρώσου προέδρου στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ αργότερα βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...