213
Μεγάλο το πλήθος -χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης- που συγκεντρώθηκε για την κηδεία | Twitter

Νέα Υόρκη: Συνωστισμός σε κηδεία ραβίνου – τους διέλυσε ο ίδιος ο δήμαρχος

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 15:58
Μεγάλο το πλήθος -χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης- που συγκεντρώθηκε για την κηδεία
|Twitter

Νέα Υόρκη: Συνωστισμός σε κηδεία ραβίνου – τους διέλυσε ο ίδιος ο δήμαρχος

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 15:58

Οσο οι κυβερνήσεις και Αρχές σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να πείσουν τους πολίτες τους ότι πρέπει να μεινουν στο σπίτι για να μην διαδοθεί ο κορονοϊός, πάντα κάτι θα συμβαίνει και θα συνωστίζονται πλήθη στα οποία ο ιός βρίσκει ιδανικό χώρο μετάδοσης.

Αυτό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, όταν πολλές εκατοντάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι βγήκαν στους δρόμους του Μπρούκλιν για την κηδεία του ραβίνου Χαΐμ Μερτς. Λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: ο ραβίνος είχε πεθάνει από κορονοϊό.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε κινητοποίησε αμέσως τις Αρχές – εξάλλου η Νέα Υόρκη και η Πολιτεία της είναι οι βαρύτερα κτυπημένες περιοχές στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό. Ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο έσπευσε στην περιοχή και, μπροστά στις σκηνές συνωστισμού, έδωσε εντολή στις αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις.  Αν και το πλήθος διαλύθηκε, Ορθόδοξοι Εβραίοι τον κατηγόρησαν για ρατσιστική συμπεριφορά.

«Κάτι απολύτως απαράδεκτο συνέβη απόψε στο Γουίλιαμσμπουργκ (ενν. τη συνοικία όπου συγκεντρώθηκε το πλήθος): μια μεγάλη συγκέντρωση για κηδεία εν μέσω αυτής της πανδημίας. Οταν το άκουσα, πήγα εκεί ο ίδιος για να βεβαιωθώ ότι το πλήθος διασκορπίστηκε. Και αυτό που είδα ΔΕΝ θα γίνει ανεκτό,  όσο πολεμούμε τον κορονοϊό», έγραψε στο Twitter.

«H περίοδος των προειδοποιήσεων πέρασε. Τώρα προέχει να σταματήσουμε αυτή τη νόσο και να σώσουμε ζωές. Τελεία και παύλα», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...