235
Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου |

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στο Μαξίμου ο Γιώργος Προκοπίου – συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 11:59
Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου
|

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στο Μαξίμου ο Γιώργος Προκοπίου – συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 11:59

Συνάντηση με τον πλειοδότη του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Γιώργο Προκοπίου, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τόνισε ότι «η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο παρακμής που πέρασε ο κλάδος». Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουν τα ναυπηγεία για τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός εμπνέουν εμπιστοσύνη, είπε από την πλευρά του ο κ. Προκοπίου και αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της χώρας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αρχίζει η απογείωση της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής νοοτροπίας».

Ακολούθως ανέλυσε τα σχέδια του για τα ναυπηγεία, που αφορούν τόσο στην κατασκευή πλοίων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όσο και στις επισκευές σκαφών.

Η Ελλάδα, τόνισε, διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και η ανάπτυξη του ναυπηγείου θα δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης νέων ανθρώπων υψηλής εξειδίκευσης, πολλοί εκ των οποίων σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό.

«Η Ελλάδα που είναι η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο, πρέπει να γίνει η πρώτη και στην καινοτομία στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο», συμφώνησε ο Πρωθυπουργός.

Το παρών στη συνάντηση, κατά την οποία έγινε ειδική συζήτηση και για την απασχόληση των εργαζόμενων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News