283
Η Βασίλισσα Ελισάβετ καταφθάνει στο Ινστιτούτο Γυναικών του Σάντριχαμ στο Νόρφολκ για να μιλήσει στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της οργάνωσης |

Να δώσουν τέλος στη διαμάχη για το Brexit κάλεσε τους πολιτικούς η Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 11:53
Η Βασίλισσα Ελισάβετ καταφθάνει στο Ινστιτούτο Γυναικών του Σάντριχαμ στο Νόρφολκ για να μιλήσει στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της οργάνωσης
|

Να δώσουν τέλος στη διαμάχη για το Brexit κάλεσε τους πολιτικούς η Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 11:53

Να βάλουν τέλος στη διαμάχη για το Brexit και να αναζητήσουν ένα κοινό έδαφος για την επίλυσή της, κάλεσε τους πολιτικούς της Βρετανίας η βασίλισσα Ελισάβετ.

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Γυναικών του Σάντριχαμ, η Ελισάβετ έστειλε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, 64 ημέρες πριν την προγραμματισμένη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η 92χρονη μονάρχης, που παραδοσιακά παραμένει πολιτικά ουδέτερη και δεν ψηφίζει, δεν αναφέρθηκε ανοιχτά στο φλέγον θέμα της εποχής στη Βρετανία, όμως, όλοι συμφωνούν ότι η ομιλία τους είχε στόχο τους πολιτικούς.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας Times: «Σταματήστε την διαμάχη για το Brexit, λέει η βασίλισσα στους αντιμαχόμενους πολιτικούς», ενώ το BBC ανέφερε ότι αναμφίβολα η βασίλισσα στέλνει ένα μήνυμα.

«Κάθε γενιά αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Καθώς αναζητούμε νέες απαντήσεις στη σύγχρονη εποχή, εγώ τουλάχιστον προτιμώ τις δοκιμασμένες συνταγές, όπως το να μιλάμε όμορφα ο ένας για τον άλλον και να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις. Να συνεργαζόμαστε για να βρίσκουμε ένα κοινό έδαφος και να μην χάνουμε ποτέ την ευρύτερη εικόνα», είπε η βασίλισσα.

Το 2014, ενόψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, η Ελισάβετ είχε κάνει μια έμμεση έκκληση προς τους Σκωτσέζους «να αναλογιστούν σοβαρά το μέλλον τους».

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ χαιρέτισε τα σχόλια της βασίλισσας σχολιάζοντας ότι υπάρχει «τεράστια σοφία» σε αυτά.

«Δεν θεωρώ ότι κάποιος θα εκπλαγεί ακούγοντας τη βασίλισσα να υποστηρίζει την άποψη ότι σε όλα τα πράγματα που είναι αμφιλεγόμενα θα πρέπει να αναζητούμε έναν συμβιβασμό, ένα κοινό έδαφος, μια προοπτική», δήλωσε ο Χάμοντ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Είναι ουσιαστικά αυτό που κάνουμε στη χώρα μας. Αυτός είναι ο τρόπος που επιλύουμε προβλήματα σε αυτή τη χώρα… Υπήρξε η τεράστια δύναμή μας εδώ και αιώνες το ότι μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμούς που ενώνουν το έθνος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...