285
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στους δημοσιογράφους έξω από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 15:03
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στους δημοσιογράφους έξω από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 15:03

Μήνυμα για τις ευρωεκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό».

Σε δήλωσή του, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως στις ευρωεκλογές «οι πολίτες της Ελλάδας, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, θα ψηφίσουν για μία νέα Ευρώπη που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους ευρωπαίους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως, σε αυτή τη μάχη, η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή και ότι μπορεί να εγγυηθεί ότι «την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην ΕΕ αυτά που πραγματικά της αξίζουν. Για αυτό, στις ευρωεκλογές που έρχονται, ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση του ΕΛΚ για αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του ΕΛΚ που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα, να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα Fidesz. «Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε χθες και επίσημα από το ΕΛΚ. Το ΕΛΚ δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Για αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει και μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού», είπε χαρακτηριστικά.