329
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο του ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε | ΙΝΤΙΜΕΝEWS/Δελτίο Τύπου/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 09:17
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο του ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS/Δελτίο Τύπου/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 09:17

Στην νίκη του Εμανουέλ Μακρόν και στη σημασία της και για την Ελλάδα, αλλά βεβαίως και στην κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος εξελέγη με σύνθημα «ΝΔ από την αρχή» και στόχος είναι να μπουν στη ΝΔ νέοι άνθρωποι και νέες ιδέες.

Για το μητρώο στελεχών είπε ότι κάποιοι από αυτούς που επελέγησαν θα είναι στα ψηφοδέλτια και ότι άλλοι θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό. Θα πρέπει να οικοδομήσουμε κόμματα που να ξεφύγουν από την πελατειακή αντίληψη, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ήλθε στην εξουσία υποσχόμενος το νέο, αλλά εκπροσωπεί το πιο παλιό από το παλιό» και υποστήριξε ότι «διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης».

Για τις εκλογές στη Γαλλία, σημείωσε ακόμη ότι «ήταν καλή μέρα για την Ευρώπη χθες».

Επρόκειτο, όπως είπε, για «νίκη της κοινής λογικής και της μετριοπάθειας απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού». Από τη νίκη Μακρόν «μπορούμε κι εμείς να βγάλουμε συμπεράσματα εδώ στην Ελλάδα», πρόσθεσε και επισήμανε ότι έχει γνωρίσει προσωπικά τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας, αν και η ΝΔ ως μέλος του ΕΛΚ, είχε στην αρχή στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν.

Το… πέτσινο γκολ του ΠΑΟΚ

Αναφερόμενος στον τελικό του κυπέλλου, που έγινε το Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα ελκυστικό προϊόν».

«Είδαμε τέρατα και σημεία. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, δεν θα χρειαζόταν ένα πέτσινο γκολ για να κερδίσει. Η όποια “παράγκα” στο ποδόσφαιρο, πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι οι φίλαθλοι καθόμαστε» πρόσθεσε.

Ωστόσο η αναφορά αυτή προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια του Μεγάρου Μαξίμου. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρθηκε: «Ο κ. Μητσοτάκης τελικά δεν βγήκε σε “πρωινάδικο”, όπως είχαμε προβλέψει προχθές, αλλά σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με “πέτσινο” γκολ στον προχθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
Το γαρ πολύ της απελπισίας γεννά παραφροσύνη. Άντε και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...