278
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νίκη Γουλανδρή | Facebook

Μητσοτάκης για τη Νίκη Γουλανδρή: Λίγοι άνθρωποι φεύγουν αφήνοντας τόσο σημαντικό έργο

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 18:06
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νίκη Γουλανδρή
|Facebook

Μητσοτάκης για τη Νίκη Γουλανδρή: Λίγοι άνθρωποι φεύγουν αφήνοντας τόσο σημαντικό έργο

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 18:06

Το σημαντικό και πολυσχιδές έργο που άφησε η Νίκη Γουλανδρή, η οποία απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η εκλιπούσα ήταν άνθρωπος με σπάνια ευγένεια και ευρύτητα πνεύματος.

Επισημαίνει ακόμη στην ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία του μαζί της, ότι η Νίκη Γουλανδρή «σε εποχές που η προστασία του περιβάλλοντος δεν απασχολούσε ούτε τον δημόσιο διάλογο ούτε ήταν στην ατζέντα των πολιτικών, υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάδειξη των οικολογικών προβλημάτων και συνέβαλε όσο λίγοι στην ευαισθητοποίηση των πολιτών».

Η ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ:

Λίγοι άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή αφήνοντας πίσω τόσο σημαντικό έργο σε τόσους πολλούς και διαφορετικούς τομείς όσο η Νίκη Γουλανδρή. Το ίδρυμα ΓΑΙΑ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ζωγραφικό της έργο, η δουλειά της στην UNESCO αλλά και όσα έκανε ως Υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών για την ομαλή ένταξη χιλιάδων Κυπρίων προσφύγων που ήρθαν στην Ελλάδα το 1974 είναι ενδεικτικά του εύρους της δράσης της.

Θέλω, όμως, να σταθώ λίγο περισσότερο στη δουλειά που έκανε για το περιβάλλον. Διότι σε εποχές που η προστασία του περιβάλλοντος δεν απασχολούσε ούτε τον δημόσιο διάλογο ούτε ήταν στην ατζέντα των πολιτικών, υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάδειξη των οικολογικών προβλημάτων. Και συνέβαλε όσο λίγοι στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τη θέρμη με την οποία την απασχολούσε αυτό το ζήτημα, όταν συνεργάστηκα μαζί της την περίοδο που ήμουν Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή. Σπάνια έρχεται κανείς σε επαφή με έναν άνθρωπο της ευγένειας και της ευρύτητας πνεύματος της Νίκης Γουλανδρή.

Θα λείψει σε όλους μας και πιο πολύ στους δικούς της, στους οποίους εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Λίγοι άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή αφήνοντας πίσω τόσο σημαντικό έργο σε τόσους πολλούς και διαφορετικούς τομείς όσο η…

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Zaterdag 9 februari 2019

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...