159
Αστεγοι κοιμούνται καταγής στο χώρο στάθμευσης συνεδριακού κέντρου... | REUTERS/Steve Marcus

Μια συγκλονιστική εικόνα: Αστεγοι του Λας Βέγκας σε πάρκινγκ λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 13:10
Αστεγοι κοιμούνται καταγής στο χώρο στάθμευσης συνεδριακού κέντρου...
|REUTERS/Steve Marcus

Μια συγκλονιστική εικόνα: Αστεγοι του Λας Βέγκας σε πάρκινγκ λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 13:10

Κυνισμό με τη δικαιολογία τη προστασία της δημόσιας υγείας επέδειξαν οι Αρχές τους Λας Βέγκας που προτίμησαν να συγκεντρώσουν αστέγους σε ένα άδειο πάρκινγκ, παρά να τους φιλοξενήσουν σε μερικά από τα χιλιάδες άδεια δωμάτια ξενοδοχείων εξαιτίας της πανδημίας.

Η φωτογραφία, που κυκλοφόρησε αρκετά σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης δείχνει το προσωρινό «κατάλυμα» που στήθηκε σε χώρο στάθμευσης. Οι Αρχές «φρόντισαν» μάλιστα να κρατούν τους αστέγους σε απόσταση για να αποτραπεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Αφορμή ήταν ο εντοπισμός ενός αστέγου θετικού στον κορονοϊό. Οι υπεύθυνοι προχώρησαν στο κλείσιμο του κέντρου, το οποίο χρησιμοποιούσε ο άνδρας, αφήνοντας αβοήθητους περίπου 500 ανθρώπους. Αλλά η πόλη, με τη σειρά της, αντί να αξιοποιήσει τα άδεια ξενοδοχεία, τους «εγκατέστησε» σε ένα άδειο πάρκινγκ συνεδριακού κέντρου.

Δεκάδες άστεγοι αναγκάστηκαν να κοιμηθούν καταγής μέσα σε ένα «πλαίσιο» που όριζαν γραμμές που χαράχτηκαν με μπογιά. Οι υπεύθυνοι είπαν μάλιστα ότι δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τους ανθρώπους σε ατομικά χαλάκια γιατί θα ήταν δύσκολο να τα απολυμαίνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...