303
| INTIMEnews

Με μάσκες και τον Μάιο (ίσως και Ιούνιο), λέει ο Πλεύρης

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2022, 10:02
|INTIMEnews

Με μάσκες και τον Μάιο (ίσως και Ιούνιο), λέει ο Πλεύρης

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2022, 10:02

Ανατροπή από τον τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για την άρση μέτρων καθώς το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωσε πως δεν έχει κλειδώσει η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου, παρά το γεγονός πως αυτό είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια παρουσίασης του οδικού χάρτη χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων (εδώ).

 «Δεν το ξέρουμε (πότε θα καταργηθεί η μάσκα). Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι για το Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε το σχέδιο της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου το οποίο θα προσδιοριστεί με συγκεκριμένα πρωτόκολλα μετά από εισήγηση της επιτροπής που συνεδριάζει εντός της ημέρας.

Ορισμένα μέτρα, επιβεβαίωσε, θα ανασταλούν όπως η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον γενικό πληθυσμό από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για ένα αμιγώς επιστημονικό θέμα για το οποίο θα απαντήσει το ECDC.

Στόχος -είπε- είναι ένα ετήσιο μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ωστόσο εάν δεν έχει παρασκευαστεί εγκαίρως από τις εταιρείες, ενδέχεται να χρειαστεί μια ενισχυτική δόση.

Τα μέτρα που αίρονται είναι
  • Το πιστοποιητικό εμβολιασμού από 01.05.22 έως 31.08.22 παύει να ισχύει, αφού αίρεται το μέτρο επίδειξής του για πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοικτούς.
  • Από 01.05.22 καταργούνται τα τακτικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.
  • Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%.
  • Εως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...