203
Τα στελέχη του Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη απηύθυναν βροντερό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο | Υoutube

Oι Ανεξάρτητοι Ελληνες καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 13:51
Τα στελέχη του Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη απηύθυναν βροντερό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο
|Υoutube

Oι Ανεξάρτητοι Ελληνες καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 13:51

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό καλούν οι ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας αμετακίνητοι στη θέση τους περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία» στο νέο όνομα που θα προταθεί για την ΠΓΔΜ.

«Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουμε αμετακίνητοι στη στάση μας περί μη χρήσης του ονόματος ‘Μακεδονία’ ή παραγώγου της, είτε στην Ελληνική, είτε σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Μια συμφωνία που θα αφήνει περιθώρια δημιουργίας αλυτρωτικών τάσεων μέσω της ονοματοδοσίας δεν μπορεί να αποτελεί δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα προωθήσει τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών, ούτε θα συμβάλει στη γενικότερη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων», ξεκαθαρίζουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Όπως διαμηνύουν, «το όνομα “Μακεδονία” είναι συνυφασμένο με την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας, την Παιδεία μας, την κουλτούρα μας και εν τέλει είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εθνική μας ταυτότητα και κυριαρχία. Το όνομα “Μακεδονία” είναι ΕΛΛΑΔΑ! Αυτό πρέπει να είναι κατανοητό και σεβαστό απ’ όλους!».

Για τους παραπάνω λόγους οι ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης χαιρετίζουν τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου στη συμπρωτεύσα και καλούν σε μαζική συμμετοχή όχι μόνο τα μέλη τους αλλά και κάθε έλληνα πολίτη, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, «τα εθνικά θέματα είναι υπεράνω πολιτικών πεποιθήσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News