198
Ο Μάικλ Τζάκσον σε δημόσια εμφάνισή του το 2005. Σήμερα τα μουσικά περιουσιακά στοιχεία του θρυλικού τραγουδιστή εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. | EPA/KEVORK DJANSEZIAN

Μάικλ Τζάκσον: 600 εκατ. δολάρια για το 50% των δικαιωμάτων στα τραγούδια του

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 16:59
Ο Μάικλ Τζάκσον σε δημόσια εμφάνισή του το 2005. Σήμερα τα μουσικά περιουσιακά στοιχεία του θρυλικού τραγουδιστή εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
|EPA/KEVORK DJANSEZIAN

Μάικλ Τζάκσον: 600 εκατ. δολάρια για το 50% των δικαιωμάτων στα τραγούδια του

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 16:59

Η Sony Music Group εκτιμάται ότι έχει πληρώσει τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δολάρια για το 50% των δικαιωμάτων στον μουσικό κατάλογο του Μάικλ Τζάκσον.

Εάν αυτό ισχύει, θα σήμαινε ότι τα μουσικά περιουσιακά στοιχεία του θρυλικού τραγουδιστή ξεπερνούν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το BBC και η συμφωνία θα ήταν επίσης η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ για τη δουλειά ενός μόνο μουσικού.

Ο Μάικλ Τζάκσον, που πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αστέρες της ποπ όλων των εποχών, πουλώντας περισσότερους από 400 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Κρατάει ακόμη το ρεκόρ

Το προαναφερόμενο ποσό μπορεί να είναι και πολύ υψηλότερο. Αρκεί να πούμε ότι το άλμπουμ που έκανε ο σταρ το 1982, το Thriller, εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, σύμφωνα με το Γκίνες.

Ο βασιλιάς της ποπ είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλής στις υπηρεσίες streaming, με σχεδόν 40 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify. Τα τραγούδια του Billie Jean και Beat It έχουν παιχτεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές μόνο στο Spotify.

Μια βιογραφική ταινία που θα κυκλοφορήσει με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του Τζάκσον στον ομώνυμο ρόλο αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα.

Την πώληση ανέλαβε η διαχειρίστρια εταιρεία των περιουσιακών στοιχείων του Μάικλ Τζάκσον.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...