238
Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά από σπίτι κοντά στο πρατήριο καυσίμων που χτυπήθηκε από ρωσικό drone. | REUTERS/Vitalii Hnidyi

Χάρκοβο: Επτά νεκροί από επίθεση ρωσικού drone σε πρατήριο καυσίμων

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 15:24
Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά από σπίτι κοντά στο πρατήριο καυσίμων που χτυπήθηκε από ρωσικό drone.
|REUTERS/Vitalii Hnidyi

Χάρκοβο: Επτά νεκροί από επίθεση ρωσικού drone σε πρατήριο καυσίμων

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 15:24

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από επίθεση ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε πρατήριο καυσίμων στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο διοικητής τηε περιφέρειας.

«Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις των κατακτητών στο Χάρκοβο έχει αυξηθεί σε επτά», δήλωσε ο Ολεγκ Σινεγκούμποφ στο κοινωνικό δίκτυο Telegram. «Ανάμεσά τους είναι τρία παιδιά: 7, 4 ετών και ένα μωρό περίπου έξι μηνών».

Η επίθεση αργά το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε φωτιά στα γειτονικά σπίτια, αναγκάζοντας σε εκκένωση τουλάχιστον 50 ανθρώπους, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιγκόρ Τερέχοφ στον Guardian.

«Τα Shaheds του εχθρού [ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη] έπληξαν ένα πρατήριο καυσίμων, προκαλώντας τη διαρροή καυσίμων και έκαψαν 14 σπίτια», είπε, προσθέτοντας ότι η φωτιά έκαιγε σε μεγάλης έκτασης περιοχή.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Πυροσβέστες και διασώστες όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να σβήσουν τις πυρκαγιές και να καθαρίσουν τα συντρίμμια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας του Χάρκοβο Ολεξάνταρ Φιλάχκοβ είπε ότι τρία drones έπληξαν την περιοχή Νεμισλγιάνσκι στο Χάρκοβο. «Υπήρχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων, γι’ αυτό και οι συνέπειες της πυρκαγιάς ήταν τόσο τρομερές», είπε αναφερόμενος στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η αεροπορική άμυνα και οι κινητές ομάδες κυνηγών drones κατέρριψαν 23 από τα 31 drones που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία, τα οποία στόχευαν την περιοχή του Χάρκοβο και την περιοχή της Οδησσού.

Ο Σινεγκούμποφ είπε επίσης ότι ρωσικά drones έπληξαν ένα εστιατόριο σε μία μικρή πόλη, 100 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...