258
Συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στην είσοδο της Brixton Academy, λίγο πριν από τα επεισόδια | Twitter

Λονδίνο: Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε συναυλία – τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 10:17
Συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στην είσοδο της Brixton Academy, λίγο πριν από τα επεισόδια
|Twitter

Λονδίνο: Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε συναυλία – τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 10:17

Τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού ποδοπατήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, στην είσοδο αίθουσας συναυλιών στο Λονδίνο.

Η αστυνομία κλήθηκε στις 21:35 (τοπική ώρα, 23:35 ώρα Ελλάδας) έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες «μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσπαθούσε να παραβιάσει την είσοδο» της περίφημης αίθουσας συναυλιών Brixton Academy στην ομώνυμη συνοικία.

Στη συναυλία εμφανιζόταν ο δημοφιλής νιγηριανός καλλιτέχνης Ασάκε.

Οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τέσσερις από τους οποίους παραμένουν σε «κρίσιμη» κατάσταση, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ.

Σύμφωνα με τον Guardian, χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πόρτα και περίμεναν να μπουν μέσα χωρίς να έχουν εισιτήριο. Ξέσπασαν επεισόδια με αστυνομικούς και όταν το προσωπικό κλείδωσε την είσοδο, το πλήθος άρχισε να σπρώχνει και όσοι ήταν μπροστά στην πόρτα δέχθηκαν μεγάλη πίεση.

Δέκα λεπτά μετά που ανέβηκε στη σκηνή, ο Ασάκε σταμάτησε να τραγουδά και είπε στο κοινό ότι με εντολή της αστυνομίας διακόπτεται η συναυλία.

Χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα «εξαιρετικά συνταρακτικά», ο διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου Εϊντ Εϊντελκαν ζήτησε από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να προσέχουν τι βίντεο ανεβάζουν.

Πολλά απ’ αυτά δείχνουν συγκρούσεις ανάμεσα στο πλήθος και τις δυνάμεις της τάξης.

«Εκεί όπου έγινε χρήση ισχύος από τους αστυνομικούς, οι αστυνομικοί αυτοί γνωρίζουν πως θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει για το σκοπό αυτό όλα τα υλικά που έχει στη διάθεσή της, κυρίως τις κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί.

Η αστυνομία έκανε έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες.

Η περίφημη Brixton Academy, διάσημη στους μουσικόφιλους αίθουσα θεαμάτων σε στυλ αρ ντεκό με χωρητικότητα σχεδόν 5.000 θεατών, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1929.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...