185
Αδειοι δρόμοι στη Λευκωσία | EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Κύπρος: Βρέφος τριών μηνών θετικό στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 20:08
Αδειοι δρόμοι στη Λευκωσία
|EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Κύπρος: Βρέφος τριών μηνών θετικό στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 20:08

Οκτώ είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο, ανέφεραν την Τετάρτη οι Αρχές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένα βρέφος τριών μηνών.

Με βάση και τα τελευταία δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 132 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις βρετανικές βάσεις). Τα 69 από τα 132 προέρχονται από επαφές επιβεβαιωμένων ατόμων.

Για τα οκτώ τελευταία κρούσματα έγινε γνωστό ότι δύο άτομα επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες (άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις), τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών και δύο άτομα,των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Μεταξύ των τεσσάρων επαφών είναι και ένα τρίμηνο βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση για προληπτικούς λόγους.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 17 άτομα, δύο εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο. Πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρία στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Η κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη αλλά σταθερή.

Η Κύπρος έχει πάρει και αυτή αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, επιβάλλοντας περιορισμό στην κυκλοφορία πλην των αναγκαίων μετακινήσεων.