170
Δύο γυναίκες και 20 άνδρες έχουν καταλήξει στη χώρα μας | Intime

Τσιόδρας: Γιατί είναι πολύ λιγότερες οι γυναίκες-θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 19:06
Δύο γυναίκες και 20 άνδρες έχουν καταλήξει στη χώρα μας
|Intime

Τσιόδρας: Γιατί είναι πολύ λιγότερες οι γυναίκες-θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 19:06

Αυξημένα ποσοστά σοβαρής νόσησης και θνησιμότητας από τον κορονοϊό παρουσιάζουν οι άνδρες στη Ελλάδα, καθώς τόσο τα θύματα όσο και τα σοβαρά περιστατικά της Covid-19 αφορούν τους άνδρες.

Από τους 22 νεκρούς έως την Τετάρτη στη χώρα μας, μόνο τέσσερις είναι γυναίκες, ενώ το 60% όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι άνδρες.

Οπως εξήγησε την Τετάρτη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, οι γυναίκες φέρεται να είναι περισσότερο προστατευμένες από τον συγκεκριμένο ιό για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πιο «δυνατό» και δεύτερον επειδή καπνίζουν λιγότερο από τους άνδρες.

«Ενας αποδυναμωμένος πνεύμονας εξαιτίας του καπνίσματος είναι πιο ευαίσθητος στις αναπνευστικές λοιμώξεις», είπε για ακόμη μία φορά ο καθηγητής.

Οσον αφορά το «ισχυρό» ανοσοποιητικό στις γυναίκες, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι μελέτες που έγιναν κατέδειξαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών είναι πιο ανθεκτικό από αυτό των ανδρών, λόγω των οιστρογόνων που το διεγείρουν και έτσι καταπολεμούν τους παθογόνους οργανισμούς, όπως είναι οι ιοί, πιο επιθετικά. Τα οιστρογόνα είναι οι κατ’ εξοχήν γυναικείες ορμόνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...