169
Στην Τσεχία ξεκίνησαν οι δοκιμές εκτύπωσης αναπνευστήρων από τρισδιάστατους εκτυπωτές | REUTERS/David W Cerny

Ερχονται στα ελληνικά νοσοκομεία μάσκες από 3D εκτυπωτές

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 19:39
Στην Τσεχία ξεκίνησαν οι δοκιμές εκτύπωσης αναπνευστήρων από τρισδιάστατους εκτυπωτές
|REUTERS/David W Cerny

Ερχονται στα ελληνικά νοσοκομεία μάσκες από 3D εκτυπωτές

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 19:39

Με στόχο την επάρκεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα νοσοκομεία, η χώρα μας έχει ήδη έρθει σε επαφή με εταιρείες που κάνουν τρισδιάστατες εκτυπώσεις, ώστε να καλυφθεί η ανάγκη που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορονοϊού.

Οπως ανέφερε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο της ημερήσιας προγραμματισμένης ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, ήδη έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες που εκτυπώνουν σε πραγματική διάσταση αντικείμενα με 3D εκτύπωση, ώστε να ξεκινήσουν να παράγονται υλικά όπως μάσκες, γάντια κ.ά.

«Ο,τι υπάρχει σε τρισδιάστατη μορφή και γίνεται στο εξωτερικό, θα το έχουμε και εμείς στη χώρα μας», διαβεβαίωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή ειδών προστασίας με την τρισδιάστατη εκτύπωση, για επιτάχυνση της κάλυψης αναγκών, δεδομένης της παγκόσμιας έλλειψης υλικών.

Την ίδια στιγμή στην Τσεχία η τεχνολογία έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο και έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές τρισδιάστατης εκτύπωσης συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης, δηλαδή των αναπνευστήρων που είναι αναγκαίοι για να κρατηθούν στη ζωή άτομα που έχουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...