342
Μάλμο, 26 Αυγούστου 2019. Γκάνγκστερ εκτελούν τη γιατρό Κάρολιν Χακίμ εν μέση οδώ και ενώ το θύμα κρατούσε από το χέρι το παιδί της! Το σοκ που έφερε τη Σουηδία πρόσωπο με πρόσωπο με τη βία των συμμοριών | EPA/Johan Nilsson

Ριπές από Καλάσνικοφ «γαζώνουν» τη γαλήνη της σουηδικής κοινωνίας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 22:23
Μάλμο, 26 Αυγούστου 2019. Γκάνγκστερ εκτελούν τη γιατρό Κάρολιν Χακίμ εν μέση οδώ και ενώ το θύμα κρατούσε από το χέρι το παιδί της! Το σοκ που έφερε τη Σουηδία πρόσωπο με πρόσωπο με τη βία των συμμοριών
|EPA/Johan Nilsson

Ριπές από Καλάσνικοφ «γαζώνουν» τη γαλήνη της σουηδικής κοινωνίας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 22:23

Η αυταπάτη που καλλιεργούσε η Σουηδία για τον εαυτό της, ότι ήταν ασφαλής χώρα με κατακτημένη κοινωνική ειρήνη ως αποτέλεσμα κοινωνικών και προνοιακών πολιτικών, κατέρρευσε. Οι Σουηδοί διαπιστώνουν τώρα ότι όχι μόνο υπάρχει βαριά εγκληματικότητα, συμμορίτικου χαρακτήρα κιόλας, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό εισαγόμενη. Αλλά και όταν είναι ντόπια, εισαγόμενα είναι τα πολεμικά όπλα με τα οποία διαπράττονται οι φόνοι.

Το φαινόμενο προβάλλει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung μιλώντας για πόλεμο μεταξύ συμμοριών αλλοδαπών. Αυτή η κατάσταση έχει δώσει στη Σουηδία μία πανευρωπαϊκή πρωτιά: είναι η χώρα που πλέον κατέχει το ρεκόρ θανάτων από πυροβολισμούς, όπως διαπιστώνει η αρμόδια για την πρόληψη του εγκλήματος κρατική υπηρεσία. Τελευταίας εικοσαετίας τα στοιχεία, δείχνουν το πέρασμα από την κοινωνική ηρεμία στη βία και στο βαρύ έγκλημα.

Η μαζική αύξηση της χρήσης πυροβόλων όπλων από τους γκάνγκστερ της Σουηδίας αποδίδεται στην αθρόα εισαγωγή τους από τα Βαλκάνια μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων και, κατόπιν, μετά τον τερματισμό των γιουγκοσλαβικών πολέμων. Ο ταξικός χώρος όπου συμβαίνουν τα περισσότερα εγκλήματα είναι οι φτωχικές «μειονεκτικές» περιοχές των μεγάλων πόλεων, δηλαδή τα αστικά γκέτο των μεταναστών και των ανέργων. Το θέμα ενδιαφέρει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού τέτοια γκέτο έχουν δημιουργηθεί παντού.

Η επέκταση της χρήσης πυροβόλων όπλων αποδίδεται στον ανταγωνισμό του υποκόσμου: «Οταν μια συμμορία αρχίζει να χρησιμοποιεί Καλάσνικοφ, οι υπόλοιπες δεν γίνεται να χρησιμοποιούν μαχαίρια» λένε οι ειδικοί εγκληματολόγοι. Σε πολιτικό επίπεδο υπάρχουν τριβές, αφού ο Τύπος καταγγέλλει το πολιτικό προσωπικό της χώρας για «αφέλεια», «εθελοτυφλία» και «απροθυμία να αναγνωρίσει τα προειδοποιητικά σημάδια» που έβγαιναν από τα γκέτο.

Οι Σουηδοί κατάλαβαν ότι το πιστολίδι κατέστη ανεξέλεγκτο τον Αύγουστο του 2019, όταν οι γκάνγκστερ σκότωσαν τη γιατρό Κάρολιν Χακίμ εν μέση οδώ και καταμεσήμερο, παρουσία μαρτύρων κιόλας και ενώ το θύμα κρατούσε από το χέρι το μικρό παιδί της!

Οι κυβερνώντες σοσιαλδημοκράτες δέχονται την επίθεση των δεξιόστροφων λαϊκιστών ότι συνθηκολόγησαν με το έγκλημα. Ωστόσο οι φιλολαϊκές σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές ακόμη αποδίδουν κάποιους καρπούς, λένε οι Γερμανοί, αφού στο Μάλμο, την πόλη με την πιο υψηλή εγκληματικότητα στη Σουηδία, οι πυροβολισμοί έπεσαν τους τελευταίους έξι μήνες στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...