344
Ο Τσάρλι δάγκωσε το δάχτυλο του Χάρι. Και αυτό το έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία 14 χρόνια | YouΤube

«Ο Τσάρλι δάγκωσε το δάχτυλό μου»: Το βίντεο που πουλήθηκε 760.000 δολάρια

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 14:50
Ο Τσάρλι δάγκωσε το δάχτυλο του Χάρι. Και αυτό το έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία 14 χρόνια
|YouΤube

«Ο Τσάρλι δάγκωσε το δάχτυλό μου»: Το βίντεο που πουλήθηκε 760.000 δολάρια

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 14:50

Το 2007 ο Χάρι Ντέιβις-Καρ και ο Τσάρλι Ντέιβις-Καρ ήταν δύο αγοράκια τριών και ενός έτους που ζούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε πρωταγωνίστησαν σε ένα αστείο σκηνικό, μάλλον γνώριμο σε όλες τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Η μόνη διαφορά ήταν ότι απέναντι από τους μικρούς βρισκόταν μία ανοιχτή κάμερα και φυσικά ότι το βίντεο του παιχνιδιού τους ανέβηκε στην πλατφόρμα του YouTube που εκείνη την εποχή γιγαντωνόταν.

Τι ακριβώς όμως έκαναν τα δύο παιδιά;

Ο Τσάρλι άρχισε να δαγκώνει τα δάχτυλα του αδελφού του με τον Χάρι να παραπονιέται συνεχίζοντας όμως το παιχνίδι.

«Ο Τσάρλι δάγκωσε το δάκτυλό μου!» ήταν η ατάκα που έμελλε να πρωταγωνιστήσει ίσως στο πιο διάσημο βίντεο στην ιστορία της πλατφόρμας. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει 883 εκατομμύρια θεάσεις στο YouΤube ενώ πρόσφατα πουλήθηκε από την οικογένεια Ντέιβις-Καρ, σε μια δημοπρασία για NFT ή «non-fungible tokens».

Αυτές οι «μη ανταλλάξιμες μάρκες» επιτρέπουν να συνδεθεί με ένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας κάθε ψηφιακό αντικείμενο, είτε πρόκειται για μια φωτογραφία, μια εικόνα, ένα animation, ένα βίντεο, ένα μουσικό κομμάτι ή ακόμα και ένα άρθρο.

Αν και το παραπάνω βίντεο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία του YouTube, σύντομα θα αποσυρθεί από την πλατφόρμα. Η οικογένεια ανακοίνωσε πως θα το διαγράψει μετά την πώλησή του, εξηγώντας πως ο νικητής της δημοπρασίας θα γίνει «ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του αξιαγάπητου κομματιού της ιστορίας του Διαδικτύου», ακόμα κι αν το βίντεο έχει σίγουρα αντιγραφεί, διαμοιραστεί και αναδημοσιευτεί πολλές φορές στο Διαδίκτυο.

Το περιοδικό Time, το κατέταξε πρώτο στη λίστα του με τα 50 καλύτερα viral βίντεο ενώ αξιοσημείωτο γεγονός που ενισχύει τη δημοτικότητά του είναι ότι βρέθηκε στον υπολογιστή του… Οσάμα Μπιν Λάντεν, στη συλλογή του με βίντεο και ήχους.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, 11 λογαριασμοί έκαναν προσφορά, όμως μεταξύ δύο χρηστών κρίθηκαν όλα: του «mememaster» και του «3fmusic», με τον τελευταίο να επικρατεί με μια προσφορά 760.999 δολαρίων.

Η συλλογή των NFT είναι μια τάση, η δημοφιλία της οποίας εκτινάχθηκε τον περασμένο χρόνο, καθώς δύο δισεκατομμύρια δολάρια άλλαξαν χέρια σε αυτήν την αγορά, μονάχα το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τον ειδικό ιστότοπο NonFungible.com.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...