291
Τα μέτρα θα ισχύσουν έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, ανακοίνωσε η ΥΠΑ | In Time News / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος των ταξιδιωτών από Κίνα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 22:33
Τα μέτρα θα ισχύσουν έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, ανακοίνωσε η ΥΠΑ
|In Time News / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος των ταξιδιωτών από Κίνα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 22:33

Μόνο με αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ για την COVID-19 θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από την Κίνα, σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στη ΝΟΤΑΜ που εφαρμόζεται από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και θα ισχύει έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 το πρωί, αναφέρονται οι προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα:

  • «Η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται, εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους για Ελλάδα.
  • Ολοι οι ταξιδιώτες από Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95), τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης, όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.
  • Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους (παιδιά) από πέντε (5) ετών και άνω.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.
  • Τα ανωτέρω αναγκαία έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας».

Υπενθυμίζεται ότι την εφαρμογή μέτρων είχε εισηγηθεί και ο ΕΟΔΥ, σε συνέχεια των συστάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λόγω της παρατηρούμενης έξαρσης της COVID-19 στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News