214
Δοκιμές σε νοσοκομείο στη Ραμάτ Γκαν. Το Ισραήλ αναπτύσσει ένα γρήγορο τεστ σάλιου για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού | REUTERS/Ammar Awad

Κορονοϊός: Κατάλογο με «πράσινες» χώρες ανακοίνωσε το Ισραήλ – τι θα ισχύει για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2020, 21:25
Δοκιμές σε νοσοκομείο στη Ραμάτ Γκαν. Το Ισραήλ αναπτύσσει ένα γρήγορο τεστ σάλιου για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού
| REUTERS/Ammar Awad

Κορονοϊός: Κατάλογο με «πράσινες» χώρες ανακοίνωσε το Ισραήλ – τι θα ισχύει για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2020, 21:25

Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα τον κατάλογο χωρών απ΄ όπου οι ισραηλινοί και οι ξένοι υπήκοοι, που διαθέτουν τις κατάλληλες θεωρήσεις εισόδου (visa), μπορούν πλέον να ταξιδέψουν προς το Ισραήλ χωρίς να υποβληθούν σε καραντίνα, η οποία μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτική για όλους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κατάλογος των «πράσινων» αυτών χωρών, που θεωρούνται σύμφωνα με τις αρχές χαμηλού επιδημιολογικού κινδύνου για την εξάπλωση της νόσου Covid-19, περιλαμβάνει 15 ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ αυτών την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλα πέντε κράτη, μεταξύ αυτών τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

Από την ισραηλινή λίστα εξαιρούνται μεταξύ άλλων η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση, την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται η είσοδος 600 επισκεπτών από το Ισραήλ ανά εβδομάδα, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλονται σε διπλό τεστ μοριακού ελέγχου, ένα πριν φύγουν από το Ισραήλ και ένα μόλις φτάσουν στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ επέβαλε, στις αρχές της πανδημίας, το μέτρο της απομόνωσης 14 ημερών σε κάθε πρόσωπο που θα εισερχόταν στο ισραηλινό έδαφος.

Με 9 εκατομμύρια κατοίκους, το Ισραήλ έχει επισήμως καταγράψει περισσότερα από 92.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων σε σχέση με τον πληθυσμό του, όμως μετρά έναν σχετικά χαμηλό αριθμό θανάτων, στους 679.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...