364
| INTIMEnews

Αμεση αντίδραση Θεοδωρικάκου για το «κλειστό» λόγω έλλειψης προσωπικού ΑΤ Ομόνοιας

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 12:27
|INTIMEnews

Αμεση αντίδραση Θεοδωρικάκου για το «κλειστό» λόγω έλλειψης προσωπικού ΑΤ Ομόνοιας

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 12:27

Πινακίδα «Κλειστόν» έβαλε μέχρι νεωτέρας το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας –ένα από τα επιβαρυμένα στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας– καθώς, όπως δηλώνει ο διοικητής του, όλοι οι αστυνομικοί της δύναμής του διατίθενται σε εξωτερικές υπηρεσίες.

Στο έγγραφο με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου και θέμα «ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΑ 1/10/2021», που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια (σ.σ. με τη μορφή προειδοποίησης) εγγράφου που σας είχαμε αποστείλει στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 σας αναφέρουμε ότι η υπηρεσία μας αδυνατεί να διαθέσει έναν αστυνομικό στο υπουργείο Υγείας σε ωράριο 8.00-16.00, έναν βαθμοφόρο στο υπουργείο Οικονομικών, αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως, σε ωράριο 06.00-14.00, έναν βαθμοφόρο και έναν αστυνομικό στο Ισλαμικό Τέμενος, αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, σε ωράριο 6.00-14.00, έναν αστυνομικό στο Εφετείο Αθηνών (Πταισματοδικείο-Ειρηνοδικείο) σε ωράριο 22.00-6.00 και δύο αστυνομικούς στα μεικτά οχήματα ελέγχου Covid-19 σε ωράριο 6.00-14.00 και 18.00-2.00 σε Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών αντίστοιχα».

Κλειστόν το ΑΤ Ομονοίας λόγω έλλειψης προσωπικού | tanea.gr

Κατά συνέπεια, καταλήγει το έγγραφο, «τα γραφεία της υπηρεσίας μας θα παραμείνουν κλειστά, καθόσον όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές διατίθενται σε εξωτερικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με ενημέρωση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις βραδινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου μένουν ανοικτά μόνον δύο-τρία Τμήματα Ασφαλείας από τα συνολικά 19 που λειτουργούν την ημέρα.

Στην περίπτωση της Ομόνοιας, όμως, είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα δηλώνει ότι θα κλείσει όλο το 24ωρο μέχρι νεωτέρας. Κατά άλλες πηγές, πάντως, αυτό αποδίδεται και στην παράλληλη δράση πολλών αστυνομικών υπηρεσιών με παρεμφερές έργο στην ίδια περιοχή (Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών, ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, Ομάδα ΔΙΑΣ κ.λπ.), τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα αποψιλώνονται.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, στα Τμήματα του Λεκανοπεδίου υπηρετούν 5.000 λιγότεροι αστυνομικοί από την προβλεπόμενη οργανική τους δύναμη. «Στα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας λειτουργούν με ποσοστό κάτω του 40%-70% της οργανικής-προβλεπόμενης δύναμης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλο αστυνομικό τμήμα με 52 άτομα παρόντες είναι 18», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην πρώτη του αντίδραση για το δημοσίευμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ότι ο Α.Τ. Ομόνοιας ενισχύεται με 30 αστυνομικούς, εκ των οποίων πέντε παρουσιάζονται για υπηρεσία εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...