221
O προεδρικός υποψήφιος των «έξι» της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χαιρετάει υποστηρικτές του σε προεκλογική συγκέντρωση στη Ραιδεστό της Τουρκίας | REUTERS/Murad Sezer

Κιλιτσντάρογλου: Στροφή 180 μοιρών, με εξαγγελία για «ειρήνη με όλους τους γείτονες»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 21:28
O προεδρικός υποψήφιος των «έξι» της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χαιρετάει υποστηρικτές του σε προεκλογική συγκέντρωση στη Ραιδεστό της Τουρκίας
|REUTERS/Murad Sezer

Κιλιτσντάρογλου: Στροφή 180 μοιρών, με εξαγγελία για «ειρήνη με όλους τους γείτονες»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 21:28

«Στην εξωτερική μας πολιτική θα κάνουμε στροφή 180 μοιρών […] Θα την τοποθετήσουμε στον άξονα της ειρήνης. Οπως έλεγε ο Κεμάλ Ατατούρκ “ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο”. Θα κινηθούμε ειρηνικά. Με όλους τους γείτονές μας θα ζήσουμε μέσα σε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας» δήλωσε την Τρίτη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης των «έξι», σε ομιλία του στην πόλη Ντούζτζε.

Προ ημερών, πάντως, ο ίδιος είχε θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών μέσω προεκλογικού βίντεο στο Twitter, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία «δεν έκανε τίποτα», όπως είπε, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αυτοί που συνέχεια μας συκοφαντούν, έχουν κάνει τίποτα για τα νησιά που στρατιωτικοποιεί η Ελλάδα; Ολα είναι ανοησίες, αγαπητέ μου λαέ. Ολα είναι ψέματα. Αλλά κάντε λίγη υπομονή, το κράτος θα ξαναγίνει κράτος και όλα τα κόμματα θα ξέρουν τα όριά τους» δήλωνε ο Κιλιτσντάρογλου σε εκείνο το βίντεο.

Αναφερόμενος σέ ένα άλλο μεγάλο θέμα, των σύρων προσφύγων, ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης δήλωσε την Τρίτη από την πόλη Ντούζτζε, ότι μέσα σε ένα διάστημα δύο ετών 3,6 εκατομμύρια Σύροι θα έχουν επιστρέψει, από την Τουρκία όπου βρίσκονται σήμερα, πίσω στη Συρία. «Σας υπόσχομαι. Εντός δύο ετών 3,6 εκατομμύρια Σύρους αδελφούς μας θα τους αποχαιρετήσουμε από τα σύνορά μας προς τη χώρα τους. Οχι μόνο τους Σύρους, θα στείλουμε και τους Αφγανούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...