168
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αριστερά, στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κικίλιας προς τους πολίτες: Να ακούτε μόνο τους ειδικούς για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 10:31
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αριστερά, στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κικίλιας προς τους πολίτες: Να ακούτε μόνο τους ειδικούς για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 10:31

Εκκληση προς τους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο τις πληροφορίες που προέρχονται από τους εξουσιοδοτημένους επιστήμονες που ασχολούνται με το ζήτημα του κορονοϊού έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε: «Να ακούτε τους ειδικούς επιστήμονες, τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους λοιμωξιολόγους και όχι όσους διασπείρουν fake news για #κορονοϊό».

Τη Δευτέρα ο υπουργός είχε λάβει μέρος σε έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό για να αποφασιστούν τα μέτρα θωράκισης της χώρας από τον κορονοϊό.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Κικίλιας είχε τονίσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα, ζητώντας από όλους «ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό».

«Υπάρχουν τα γεωγραφικά δεδομένα της Ιταλίας και, όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι, ίσως αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει στη χώρα μας. Ομως η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει 13 νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, έχει τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έχει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και Ειδικών Επιστημόνων», επισήμανε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...