253
Μια Ιαπωνέζα απολαμβάνει τον ήλιο προσπερνώντας το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ομως η φωτογραφία είναι από τον περασμένο Αύγουστο όταν όλα ήταν ανέφελα | REUTERS

«Πολύ πρόωρη» η συζήτηση για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 10:14
Μια Ιαπωνέζα απολαμβάνει τον ήλιο προσπερνώντας το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ομως η φωτογραφία είναι από τον περασμένο Αύγουστο όταν όλα ήταν ανέφελα
|REUTERS

«Πολύ πρόωρη» η συζήτηση για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 10:14

Ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι είναι «πολύ πρόωρο» να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Κίνα και σε ασιατικές χώρες, όπως και την Ευρώπη.

Ο Κατσουνόμπου Κάτο έκανε αυτό το σχόλιο σε συνέντευξη Τύπου, όταν ερωτήθηκε για την πρόταση να μεταφερθεί ή να ακυρωθεί η διοργάνωση που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 24 Ιουλίου.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι παρακολουθεί την κατάσταση με την επιδημία, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για την ακύρωση των Αγώνων, ανέφερε το Newsweek.

Παρά ταύτα, το Τόκιο ουσιαστικά ακύρωσε τον Μαραθώνιο της πόλης που επρόκειτο να διεξαχθεί την 1η Μαρτίου. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος ολιγάριθμοι επαγγελματίες δρομείς και δεν θα είναι ανοιχτή στο γενικό κοινό, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο.

Ωστόσο, εγείρεται ήδη το ερώτημα από διάφορες πλευρές για το εάν και κατά πόσον οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα έπρεπε να διεξαχθούν αλλού ή να ακυρωθούν.

Ενας από τους υποψήφιους για το αξίωμα του δημάρχου του Λονδίνου διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η πρωτεύουσα της Βρετανίας είναι έτοιμη να τους φιλοξενήσει εάν απαιτηθεί.

Η ακύρωση θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της Ιαπωνίας, η οποία το τέταρτο τρίμηνο του 2019 είχε μικρή ύφεση, ενώ οι προβλέψεις για το α’ τρίμηνο του 2020 κάνουν λόγο για οριακή ανάπτυξη. Ηδη οι εξαγωγές στην Κίνα έχουν μειωθεί λόγω του κορονοϊού, όπως και η ροή Κινέζων τουριστών στην Ιαπωνία.

Σε κάθε περίπτωση, η ακύρωση των Αγώνων θα είναι πρωτοφανής για τη μεταπολεμική περίοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...