1000
Ο Πάνος Καμμένος μιλά για τον υβριδικό πόλεμο των Τούρκων από το βήμα της Βουλής - «Η Ελλάδα όμως παραμένει ασφαλής χώρα», διαβεβαίωσε εν όψει και της τουριστικής περιόδου | INTIMEnews

Kαμμένος: Οποιος σηκώνει τη σημαία, να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί με το αίμα του!

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2018, 13:36
Ο Πάνος Καμμένος μιλά για τον υβριδικό πόλεμο των Τούρκων από το βήμα της Βουλής - «Η Ελλάδα όμως παραμένει ασφαλής χώρα», διαβεβαίωσε εν όψει και της τουριστικής περιόδου
|INTIMEnews

Kαμμένος: Οποιος σηκώνει τη σημαία, να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί με το αίμα του!

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2018, 13:36

Υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση από όλους (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του άραγε;) στα ζητήτημα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα αυτά που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, επιπλήττοντας -με προσεκτική, η αλήθεια είναι, διατύπωση- την πρωτοβουλία των τριών νεαρών Φουρνιωτών να υψώσουν την ελληνική σημαία σε μία σειρά από βραχονησίδες.

«Οταν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις, ξέρεις κάτι, τώρα που βγήκα το Πάσχα βόλτα, βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχουν μετά να την υπερασπιστούν, δεν είναι κάτι σωστό. Πρέπει αυτός που κάνει μια τέτοια πράξη να είναι υπεύθυνος και να έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να τη στηρίξει» παρατήρησε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Ολομέλεια και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται -ούτε μπορεί να τεθεί- κανένα θέμα αμφισβήτησης ελληνικών νησιών και βραχονησίδων.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Αμυνας στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Ο Ορκος που δίνουν οι αξιωματικοί οι στρατιώτες και όλοι οι Ελληνες, όταν παρουσιαζόμαστε, είναι να φυλάσσουμε τη σημαία, και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός και αυτό πράττουν και οι Ελληνες πολίτες. Ομως εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να τη βάλει, θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στον στρατό και να πει ότι εγώ αποφάσισα σήμερα ότι θα πάω με δύο φίλους μου να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε, σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε. Και να τους δώσουμε και εκείνους G3 να την υπερασπιστούν και οι ίδιοι. Οταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις, ξέρεις κάτι, τώρα που βγήκα το Πάσχα βόλτα, βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχουν μετά να την υπερασπιστούν, δεν είναι κάτι σωστό. Πρέπει αυτός που κάνει μια τέτοια πράξη να είναι υπεύθυνος και να έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να τη στηρίξει. Οι σημαίες έχουν μπει εκεί που πρέπει και τις υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, Στράτος, έθνος πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης, τα νησιά και η εθνική τους κυριαρχία περιγράφονται από τις συνθήκες και από τη Συνθήκη της Λωζάνης, μια συνθήκη που είναι αποδεκτή και από μας και από το ΝΑΤΟ και από την Τουρκία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν νωρίτερα και το σχόλιο του υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, όσον αφορά την ενέργεια των τριών νεαρών: «Την εξωτερική πολιτική πρέπει να κάνει πριν από όλα το ΥΠΕΞ, και το λέω αυτό προς όλους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, «και αν είναι κάποιος να πάρει κάποια πρωτοβουλία στην εξωτερική πολιτική, καλά είναι να σκέφτεται τη συνέχεια».

«Η ελληνική σημαία μπορεί να κυματίζει παντού» ανέφερε σε αυστηρό τόνο ο κ. Κοτζιάς, αλλά «πρέπει να σκέφτεσαι επίσης και το πώς και πότε θα υπερασπιστείς αυτή σου την ενέργεια. Εγώ από όσο ξέρω δεν σηκώθηκαν εκεί ελληνικές σημαίες ή δεν κατέβηκαν, πιο σωστά. Πάντως για κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική πρέπει να σκέφτεται κανείς και τη συνέχεια» είπε.

«Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και το ΥΠΕΞ είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική και τον συντονισμό της. Δεν θεωρώ καλό να γίνεται εξωτερική πολιτική ή κάποιοι να κάνουν από άλλες μεριές, έξω ίσως και από το θεσμικό σύστημα, εξωτερική πολιτική που δυσκολεύει τη χώρα ή υπονομεύει την πολιτική της» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών στο σχόλιό του για την ενέργεια των τριών νεαρών από τους Φούρνους.

Ομοίως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται πρωτοβουλιακά και από ιδιώτες, αλλά από την κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα». Γι΄αυτό, είπε, καλό θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες, για να αποφευχθούν αρνητικά περιστατικά.

«Ακήρυκτος υβριδικός πόλεμος»

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του στο Κοινοβούλιο, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για ακήρυκτο υβριδικό και ψυχολογικό πόλεμο από τους Τούρκους στον οποίο όμως «δεν πρέπει να υποκύψουμε».

«Δεν θα πρέπει ο ψυχολογικός πόλεμος να δημιουργήσει φόβο στους Ελληνες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είμαστε μια ασφαλής χώρα, χώρα ισχυρή που βγαίνει από μια οικονομική κρίση και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια» είπε, και εν όψει και της τουριστικής περιόδου επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα όπου δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες».

«Ο πόλεμος αυτός» από τους Τούρκους, «γίνεται για να πληγεί η χώρα και σε αυτό τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και στη συνέχεια αναφέρθηκε  και στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Καμμένος επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «όμηροι» για τους δύο αξιωματικούς, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

«Στο θέμα των δύο αξιωματικών που βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία είναι ένα θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί όταν τους ανέφερε από την πρώτη στιγμή ως ομήρους . Η Τουρκία δεν έχει ομήρους μόνο τους δύο Έλληνες χωρίς να τους έχει απευθύνει κατηγορίες, έχει αμερικανό πολίτη πάστορα τώρα που βρίσκεται καταδικασμένος σε ισόβια με διάταγμα του Ερντογάν, το οποίο προέβλεπε την ανταλλαγή ύποπτου κρατούμενου και καταδικασμένου με άλλον στο εξωτερικό και έγινε πρόταση για ανταλλαγή με τον Γκιουλέν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

»Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ και φυσικά και το ΝΑΤΟ έχει ευθύνη και κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις των Τούρκων», παρατήρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Δεν είναι διμερές θέμα η κράτηση δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», ήταν το αιχμηρό σχόλιό του για τη στάση του Γενς Στόλντενμπεργκ που σε διαδοχικές του δηλώσεις έχει πει ότι τόσο η ένταση στο Αιγαίο, όσο και το θέμα της κράτησης των δύο στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπορούν να απασχολήσουν το ΝΑΤΟ. Πρόκειται για διμερείς διαφορές, είχε δηλώσει ο γ.γ. της Συμμαχίας, τα οποία θα  πρέπει Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν μεταξύ τους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...