174
O Τζέφρι Πάιατ ποζάρει στο άγαλμα του Τρούμαν | Twitter/@USAmbGreece

Ο Τζέφρι Πάιατ στο άγαλμα του Τρούμαν – επιδεικνύει τις φθορές

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2018, 11:47
O Τζέφρι Πάιατ ποζάρει στο άγαλμα του Τρούμαν
|Twitter/@USAmbGreece

Ο Τζέφρι Πάιατ στο άγαλμα του Τρούμαν – επιδεικνύει τις φθορές

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2018, 11:47

Το άγαλμα του 33oυ προέδρου των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, επί της Βασ. Κωνσταντίνου, επισκέφθηκε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ηταν, όπως είπε, το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την επιστροφή του από το Αγιον Ορος, σε μια συμβολική κίνηση, καθώς το μνημείο υπέστη φθορές κατά τα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Αναρτώντας τρεις φωτογραφίες, ο κ. Πάιατ έγραψε στο Twitter ότι βρέθηκε αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Αγιον Ορος στο σημείο όπου στέκεται το άγαλμα, το οποίο, όπως έγραψε, «συμβολίζει την ελληνοαμερικανική συμμαχία και υπενθυμίζει τη γενναιοδωρία του αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας».

Μάλιστα, σε μια από τις φωτογραφίες είναι εμφανή τα σημάδια από το αλυσοπρίονο με το οποίο διαδηλωτές επιχείρησαν να κόψουν τα πόδια του αγάλματος.

Στη διάρκεια της διαδήλωσης φοιτητών και μαθητών κατά των βομβαρδισμών στη Συρία, το μεσημέρι της Δευτέρας, διαδηλωτές επιχείρησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν με σχοινιά και αλυσοπρίονα(!) οπότε επενέβησαν και το απέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...