278
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή ενώ και τις αμέσως επόμενες ημέρες σε περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές | InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καιρός: Ερχεται Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 18:24
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή ενώ και τις αμέσως επόμενες ημέρες σε περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές
|InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καιρός: Ερχεται Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 18:24

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή (8/7), ωστόσο το Σαββατοκύριακο (9-10/7) ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Μάλιστα η θερμοκρασία αναμένεται να έχει πτωτικές τάσεις και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ανάρτηση του τη Δευτέρα ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του: «Παρότι μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί ζεστός με τιμές περί τους 36 με 38 βαθμούς, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα πέφτει αισθητά». «Μέχρι και τα μέσα του μήνα δεν προβλέπονται ιδιαίτερες ζέστες στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως στην εβδομαδιαία πρόγνωσή της η ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες όλες επόμενες ημέρες – στην κεντρική Μακεδονία κυρίως – παρότι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι αίθριος.

Την Παρασκευή, ωστόσο, επισημαίνεται πως ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή μεταβολή, αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά και τα κεντρικά, με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολούθως, το Σαββατοκύριακο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά το ίδιο δελτίο, το Σάββατο «η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα».

Στους χάρτες που ακολουθούν, οι οποίοι στηρίζονται σε αριθμητικές προγνώσεις, στην Αττική το Σαββατοκύριακο η χαμηλότερη θερμοκρασία εκτιμήθηκε στους 20 – 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλότερη τιμή στην οποία αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος είναι οι 30 βαθμοί Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...