254
Πλημμυρισμένο κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη | REUTERS/Kemal Aslan

Ισχυρή καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη – Νεκρός ένας άστεγος

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 19:24
Πλημμυρισμένο κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη
|REUTERS/Kemal Aslan

Ισχυρή καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη – Νεκρός ένας άστεγος

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 19:24

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ορισμένες περιοχές καθώς και το Μεγάλο Παζάρι, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν πως ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στην πόλη.

Η βροχή ξεκίνησε νωρίς το πρωί σε τμήματα της Κωνσταντινούπολης και απέκτησε ένταση μετά στο μεσημέρι.

Πλάνα που τραβήχτηκαν σε περιοχές του Μεγάλου Παζαριού δείχνουν τους καταστηματάρχες, με το νερό να φτάνει μέχρι τα γόνατα, να βγάζουν το νερό από τα μαγαζιά τους.

Μία μικρή σε απόγνωση εν μέσω της καταιγίδας

Ένας άστεγος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Ουνκαπανί στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης εξαιτίας των πλημμυρών, ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος της δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Πολλοί δρόμοι στην Κωνσταντινούπολη πλημμύρισαν επίσης, ανέφερε το Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστροφών του δήμου της Κωνσταντινούπολης (AKOM).

Το νερό έφτασε σε υψηλά επίπεδα και σε υπόγεια διάβαση όπου βρίσκονται πολλά καταστήματα στη συνοικία Εμίνονου. Πλάνα που μεταδόθηκαν από τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν εκατοντάδες βιβλία και προϊόντα να πλέουν στο νερό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το AKOM ανέφερε πως 114 κιλά βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν στον τομέα Φατίχ, όπου βρίσκεται το Μεγάλο Παζάρι, καθώς και οι περιοχές Ουνκαπανί και Εμίνονου.