• Τι σχέση έχει ο Λάκης Λαζόπουλος με το ΚΙΝΑΛ;

    Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνέντευξη στον Μιχάλη Τσιντσίνη της «Καθημερινής» με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Δυο βήματα μπρος και ένα πίσω».

     

    Μεταξύ πολλών άλλων μίλησε και για το τι συνέβη και «απέτυχε» το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.

     

    Για όσους το έχουν ξεχάσει:

     

    α) Ο κ. Αλιβιζάτος είχε αναλάβει τις εκλογές για την αρχηγία του νέου φορέα –δεν είχε ακόμα όνομα, μετά βαφτίστηκε Κίνημα Αλλαγής

     

    β) το εγχείρημα θεωρείται ότι απέτυχε διότι σε αυτό συνέπραξαν τον Νοέμβριο του 2017, εκτός των διαφόρων ντεσπεράντο της σοσιαλδημοκρατίας (Τζιώτης, Πόντας, Ραγκούσης), δύο κοινοβουλευτικά κόμματα –το ΠΑΣΟΚ και το πάλαι ποτέ Ποτάμι– αλλά λίγο μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αποχώρησε. Προφανώς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ήταν δύο τόσο διαφορετικοί κόσμοι που δεν μπορούσαν να συναντηθούν πουθενά, παρά μόνο στους ευσεβείς πόθους κάποιων για μια Κεντροαριστερά που δεν υπάρχει. Αλλωστε και το ίδιο το Ποτάμι μετά διαλύθηκε σε χίλια δυο κομμάτια, με κάποιους να πηγαίνουν στη ΝΔ, άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους σπίτι τους.

     

    Στην παρατήρηση λοιπόν ότι τελικά «ο Αλιβιζάτος οργάνωσε μια παράσταση για το κοινό της λογικής αλλά ήρθε το κοινό του Λαζόπουλου», ο κ. Αλιβιζάτος έδωσε μια απάντηση που αν έχεις μια κάποια διάθεση να ευθυμήσεις, μπορείς να διαπιστώσεις ότι ο αξιότιμος καθηγητής θεωρεί ότι «το κοινό του Λαζόπουλου» είναι το ΠΑΣΟΚ της Φώφης:

     

    «Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι όταν το κοινό του Λαζόπουλου σου λέει καλά λόγια, αισθάνεσαι ότι έκανες καλά τη δουλειά σου» σχολίασε ο κ. Αλιβιζάτος, για να συμπληρώσει:

     

    «Τα καλά λόγια ήταν μια φράση καταπληκτική που μου είπε ένας παλιος Πασόκος. Κύριε καθηγητά αισθάνθηκα για πρώτη φορά σε εσωκομματικές εκλογές ότι δεν “χιόνισε” η κάλπη. Αυτή η φράση ομολογώ ότι με συντάραξε και τη θεωρώ πολύ σημαντική».

     

    [Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την πασοκική αργκό, η «χιονισμένη» κάλπη είναι αυτή που έχει γεμίσει ψηφοδέλτια χωρίς να υπάρχει καν ψηφοφόρος – τα άσπρα χαρτιά πέφτουν σαν χιόνι.]

     

    Τώρα, ως προς το δια ταύτα, γιατί δηλαδή το Ποτάμι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής τρεις μήνες μετά υπονομεύοντας, αν όχι διαλύοντας, το εγχείρημα μιας ευρύτερης Κεντροαριστεράς, ο κ. Αλιβιζάτος είπε:

     

    «Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι διαδικασίες που δημιουργούν ένα καινούργιο κόμμα, είτε με τη μια μορφή είτε με την άλλη, είναι χρονοβόρες. Και μέχρι τότε θέλει υπομονή. Αυτό δεν υπήρξε. Και δεν καταλογίζω την ευθύνη μόνο στη μια πλευρά. Ολοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα ήθελαν γρήγορα και απτά αποτελέσματα. Ε, δεν γίνεται έτσι», είπε, για να συμφωνήσει ακολούθως ότι πολλοί εκεί μέσα ήταν μικρομέγαλοι.

     

    Ποιους να εννοούσε ως μικρομέγαλους; Αυτούς από «το κοινό του Λαζόπουλου»; Ή αυτούς από το «κοινό της λογικής»;

  • Μετακόμισαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα;

    Το σπίτι όπου μένει ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος του πολιτικού μυθιστορήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Από την εποχή που έλεγε ότι αυτός δεν θα πληρώσει το χαράτσι διότι μένει στο νοίκι –«Τι να κάνουμε; Υπάρχουν και πολιτικοί αρχηγοί που ζούνε στο νοίκι»– έως τις μέρες που ήταν και Πρωθυπουργός και έλεγε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη φορά που θα περνούσε από την Κυψέλη να του χτυπούσε το κουδούνι για να τον κεράσει ένα καφέ, το σπίτι της φαμίλιας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια ιδιαίτερη αύρα.

     

    Σε κάποια κοινά άρεσε που ο κ. Τσίπρας έμενε στην ταπεινή Κυψέλη, σε άλλα φαινόταν περισσότερο μια πόζα αριστεροσύνης.

     

    Γι’ αυτό και η είδηση που έγραψαν τα «Παραπολιτικά» προκαλεί εντύπωση: ο κ. Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα έχουν μετακομίσει από την Κυψέλη στα Λεγραινά, μακριά από τον πολεοδομικό ιστό της Αθήνας και κοντά εκεί όπου παραθερίζουν.

     

    Μάλιστα έχει ήδη ενημερωθεί το αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου στο σπίτι να υπάρχει 24ωρη σκοπιά και την ευθύνη της φύλαξης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα της Λαυρεωτικής.

     

    ΥΓ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ «πηγές» έκαναν πάντως λόγο για fake news. «Επειδή από χθες δημοσιεύματα τόσο στα Παραπολιτικά όσο και στο in.gr, έβγαλαν από τη κοιλιά τους πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αγόρασε σπίτι στα Λεγραινά, δήθεν μετακόμισε από τη “λαϊκή Κυψέλη” και διαφορά αλλά τραγελαφικά, ενδεχομένως μήπως και καλύψουν το βατερλό της Πάρνηθας, τους ενημερώνουμε ότι εάν θέλουν μπορούν να περάσουν από το σπίτι του στην Κυψέλη για καφεδάκι και κουραμπιέδες. Μπορεί έτσι κάπως να γλυκαθούν και να ανακαλύψουν ότι η δημοσιογραφία των fake news έχει κοντά ποδάρια».

  • Ο Μπαμπινιώτης ξαναχτυπά: Οι Βρετανοί «πανάκεια» εμείς «Click away»...

    Οσοι έχουν απελπιστεί με την καραντίνα και τον εγκλεισμό, ας το δουν ως μία ευκαιρία για να βελτιώσουν τα ελληνικά τους. Αυτό έχει αναλάβει ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος φαίνεται δεν έχει κανέναν σκοπό να αποσυρθεί από τη δημόσια κριτική που ασκεί για την υιοθέτηση αγγλικών όρων στην καθημερινότητά μας –μια κριτική που τον έχει κάνει αγαπημένο στόχο των social media αλλά και των σκιτσογράφων (βλέπε άλλη Βαβέλ εδώ).

     

    Την Παρασκευή επανήλθε με αφορμή την απόφαση των βρετανικών αρχών να βαφτίσουν το πρόγραμμα εμβολιασμών με την ελληνική λέξη «πανάκεια».

     

    «Τις μέρες αυτές οι Βρετανοί ονόμασαν Panacea την επιχείρηση εμβολιασμού με στρατιωτική βοήθεια. Τα ελληνικά αντίβαρα τού click away και Black Friday!…» σχολίασε δηκτικά στο Facebook ο κ. Μπαμπινιώτης δίνοντας συνέχεια σε ένα μικρό ευχάριστο υποκεφάλαιο του σκοτεινού έπους στο οποίο είμαστε όλοι πρωταγωνιστές.

    πανάκεια

    Οι ξένοι έπλασαν πρώτα, κατά τον γαλλικό ελληνογενή όρο épidémie «επιδημία», το επίσης γαλλικό ελληνογενές…

    Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Μπαμπινιώτης στις Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020




text
  • Ωραίες οι στολές. Δεν κάνουν μόνο για αφή φλόγας, αλλά και για μπουρλότο κανονικό


    18 Μαρτίου 2024, 22:51