• Οι ρακές που κερνούν τον Μητσοτάκη και ο λαϊκίστικος πουριτανισμός της «Αυγής»

     

    Εδωσε που λέτε μια συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Λιάγκα, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό μου» (εδώ), και στον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν έξαλλοι.

     

    Οχι επειδή ο κ. Λιάγκας δεν πίεσε επαρκώς τον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά επειδή στη συνέντευξη αποδείχτηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης «κοροϊδεύει και όσους τον κερνούν» –έτσι το έγραψε η «Αυγή» που είναι επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Γιατί όμως «κοροϊδεύει» ο κ. Μητσοτάκης «όσους τον κερνούν»; Επειδή παραδέχτηκε πως κατά τη διάρκεια των περιοδειών του, ιδίως στην Κρήτη, δεν πίνει όσες ρακές του προσφέρουν.

     

    Η σχετική αναφορά ξεκίνησε από μια δημοσιογραφική ερώτηση για την προτίμηση που εξέφρασε στον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ όταν είχε κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έκανε παρέα. Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στον κ. Λιάγκα τα… παράπονα του Δημήτρη Κουτσούμπα: «Ο Κουτσούμπας μου έκανε σφοδρά παράπονα, μου είπε “τι μπύρα; Μόνο ρακές πίνουμε εμείς”

     

    «Πώς την “παλεύετε” με τις ρακές;», τον ρώτησε τότε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 και ο κ. Μητσοτάκης τού απάντησε:

     

    «Μα δεν πίνω, προσποιούμαι ότι πίνω. Είσαι καλά; Θα έπινα πέντε ρακές και θα πρέπει να κάνω και ομιλία μετά;». Και στο σημείο αυτό διηγήθηκε τι είχε πάθει σε μία από τις περιοδείες του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Το 1989 ακολούθησα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε μια περιοδεία του και του είπα “θα πιώ ό,τι πίνεις”. Στις 12 το μεσημέρι είχα “φύγει”, ήμουν αλλού. Δεν θέλω να προσβάλλω τους ανθρώπους, θα πεις “ναι” σε ένα κέρασμα, αλλά δεν μπορείς να πίνεις και να δουλεύεις. Το βράδυ, όταν τελειώσουμε την δουλειά, θα πιώ ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα».

     

    Αυτή η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε λοιπόν την οργή των συντακτών της «Αυγής». Που λογικά ή πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις δικές του περιοδείες το τσούζει δεόντος και δεν υπάρχει πρόβλημα, ή θέλουν ο υποψήφιος Πρωθυπουργός της χώρας να είναι ντίρλα. Είναι και αυτό ένα δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται τη διακυβέρνηση της Ελλάδας…

  • Ακόμα και ο Εκτορας Κουφοντίνας επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα: Πάνε προς το 10%

    Βέβαια πριν αρχίσουν να ασχολούνται με το πόσο πίνει τις ρακές που τον κερνούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασχοληθούν με τα «ενδοοικογενειακά» τους. Διότι ακόμα και ο Εκτορας Κουφοντίνας, ο γιος του αρχιεκτελεστή της 17Ν, τους ασκεί κριτική για τα όσα συνέβησαν μετά την κατάρρευση στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

     

    Σε ανάρτησή του από την τοποθεσία «Αργεντινή», όπου πιθανώς να βρίσκεται, ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές προσώπων στην πολυσυζητημένη Εκλογική Επιτροπή, αποκαλεί «έκθεση δημοτικού» την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Νίκαια και περιγράφει το κόμμα σαν αποπροσανατολισμένο ναυαγό που πνίγεται, «με αποτέλεσμα να ξεκινάει να κολυμπά προς τον βυθό».

     

    «Μόλις διάβασα τα ονόματα της “εκλογικής επιτροπής” του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι πάνε για 10%. Ακούγοντας αυτή την έκθεση δημοτικού που δώσανε στον Τσίπρα για να τη διαβάσει σαν “ομιλία” στη Νίκαια, νομίζω κατάλαβα και ποιος από αυτούς την έγραψε… Μου φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν το ναυαγό ο οποίος πνίγεται, και έτσι όπως είναι κάτω από το νερό αποπροσανατολίζεται με αποτέλεσμα να ξεκινάει να κολυμπά προς τον βυθό», έγραψε χαρακτηριστικά. Εκτιμά δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει προς το 10%!

     




text
  • Με τον ΠΑΟ στο Βερολίνο! Μακάρι και με τον Ολυμπιακό!


    7 Μαΐου 2024, 23:20