250
Η αεράμυνα του Ισραήλ –και συμμάχων του– εν δράσει στην Ασκελον, το βράδυ της ιρανικής επίθεσης στη χώρα | REUTERS/Amir Cohen

Ισραήλ: Θα απαντήσουμε στο Ιράν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2024, 17:56
Η αεράμυνα του Ισραήλ –και συμμάχων του– εν δράσει στην Ασκελον, το βράδυ της ιρανικής επίθεσης στη χώρα
|REUTERS/Amir Cohen

Ισραήλ: Θα απαντήσουμε στο Ιράν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2024, 17:56

Το Ισραήλ θα απαντήσει στην άνευ προηγουμένου ιρανική επίθεση «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ το απόγευμα της Κυριακής και ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ, το οποίο αναμενόταν να προσδιορίσει ποια θα είναι η αντίδραση των Ισραηλινών.

Το Πολεμικό Συμβούλιο αποτελείται από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον υπουργό Αμυνας Γιοαβ Γκάλαντ και τον Μπένι Γκαντζ.

Ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης, ο κεντρώος πολιτικός σημείωσε: «Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλοι για εμάς».

«Η αναμέτρηση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει ακόμη», τόνισε νωρίτερα ο Γκάλαντ. Κατά τον υπουργό Αμυνας της χώρας το Ισραήλ «πρέπει να είναι προετοιμασμένο για κάθε σενάριο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ δήλωσε στο Sky News ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας πρέπει να είναι έτοιμες ακόμη και για το ενδεχόμενο ενός νέου πολεμικού μετώπου με το Ιράν.

Ερωτηθείς αν έχει ανοίξει ένα τέτοιο μέτωπο, ο ίδιος έδωσε την εξής απάντηση: «Ασφαλώς ελπίζω πως όχι, (αλλά) νομίζω πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την πραγματικότητα».

«Η κυβέρνηση θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα και θα λάβει τις αποφάσεις της και θα δώσει τις ανάλογες οδηγίες», απάντησε σε σχέση με το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα από το Ισραήλ.

Η Τεχεράνη προειδοποίησε νωρίτερα απέναντι σε μία τέτοια εξέλιξη, λέγοντας πως θα αντιδράσει με μία «πιο ισχυρή» επίθεση από αυτή του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...