264
Το παιδί συνελήφθη από τους Κούρδους το βράδυ της Κυριακής, προτού ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο | REUTERS/Ako Rasheed

Συνελήφθη ανήλικος καμικάζι λίγο πριν ανατιναχτεί στο Ιράκ

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2016, 09:54
Το παιδί συνελήφθη από τους Κούρδους το βράδυ της Κυριακής, προτού ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο
|REUTERS/Ako Rasheed

Συνελήφθη ανήλικος καμικάζι λίγο πριν ανατιναχτεί στο Ιράκ

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2016, 09:54

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ένα παιδί, περίπου 14 ετών, ζωσμένο με εκρηκτικά προκάλεσε τον θάνατο 51 ανθρώπων που βρίσκονταν σε γάμο, σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό στην πόλη Κιρκούν του Ιράκ.

Οι Αρχές εντόπισαν έναν επίδοξο βομβιστή, ηλικίας 13 ετών αυτή τη φορά, και τον συνέλαβαν λίγο πριν ανατιναχτεί.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του κουρδικού δικτύου Rudaw, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη σύλληψη, το παιδί βρισκόταν στη συνοικία Χουζαϊράν. Σε βίντεο που μετέδωσαν τα κουρδικά μέσα, ο 13χρονος φαίνεται με υψωμένα τα χέρια να στέκεται ακίνητος ενώ αστυνομικοί του αφαιρούν τα εκρηκτικά.

2016-08-21T204419Z_1143391935_S1BETWTXBVAA_RTRMADP_3_MIDEAST-CRISIS-IRAQ
REUTERS/Ako Rasheed

Φορούσε φανέλα της Μπαρτσελόνα, με το νούμερο 10 του Λιονέλ Μέσι, όταν τον σταμάτησαν για έρευνα. Κατά τις Αρχές, το αγόρι είχε σταλεί για να πυροδοτήσει εκρηκτικά έξω από σιιτικό τζαμί της πόλης. Η σύλληψη έγινε το βράδυ της Κυριακής και είχαν προηγηθεί, την ίδια ημέρα, δύο επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ.

Μερικές ώρες νωρίτερα ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στη συνοικία Γουασίτ, μπροστά σε σιιτικό τέμενος τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, και ακόμα ένας ανατινάχτηκε στην ίδια συνοικία, δίχως να προκαλέσει απώλειες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αιχμαλωτίσει εκατοντάδες παιδιά από το Ιράκ και έπειτα από ειδική εκπαίδευση τα προορίζει για βομβιστές αυτοκτονίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εκμεταλλεύονται το γεγονός πως «δύσκολα κάποιος θα υποπτευθεί νεαρά αγόρια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...