489
Το έγγραφο - αποκάλυψη που κατέθεσε ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης προς απάντηση της ερώτησης του ΚΙΝΑΛ | Τwitter

Ιδού οι ορδές των μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ – στοίχισαν στους φορολογούμενους πάνω από €17 εκατ.!

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 16:44
Το έγγραφο - αποκάλυψη που κατέθεσε ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης προς απάντηση της ερώτησης του ΚΙΝΑΛ
|Τwitter

Ιδού οι ορδές των μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ – στοίχισαν στους φορολογούμενους πάνω από €17 εκατ.!

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 16:44

Το πάρτι του ΣΥΡΙΖΑ με τους πάσης φύσεως μετακλητούς στο γραφείο του Πρωθυπουργού και σε εκείνα των υπουργών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, φέρνει στο φως έγγραφο που κατατέθηκε στην Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, σε συνέχεια σχετικής ερώτησης του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ερώτησή του το ΚΙΝΑΛ ζητούσε συγκεκριμένα να μάθει  «τον αριθμό μετακλητών, αποσπασμένων υπαλλήλων και πάσης φύσεως συμβούλων και συνεργατών στα γραφεία των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019 και το κόστος επιβάρυνσης του Προϋπολογισμού».

Το έγγραφο αναρτήθηκε στο Τwitter από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και είναι αποκαλυπτικό της μεγάλης ρεμούλας με τις προσλήψεις μετακλητών επί ΣΥΡΙΖΑ που στοίχισαν στο έλληνα φορολογούμενο περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ!

Οπως προκύπτει, οι μετακλητοί υπάλληλοι μόνο στο γραφείο του Πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως Τσίπρα, κόστισαν στους φορολογούμενους 8.977.000 ευρώ, με το αντίστοιχο κόστος για εκείνους που βολεύτηκαν στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, να φθάνει τα 1.896.000 ευρώ.

Το… επιτελείο μετακλητών του τέως υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ξεπέρασε σε κόστος τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ για τον λεγόμενο «Φλωμπέρ» της κυβέρνησης Τσίπρα, Αλέκο Φλαμπουράρη, η αντίστοιχη δαπάνη  έφθασε στα  1.291.000.

Αν σε αυτά τα ποσά προστεθούν και 2.746.000 ευρώ για τους μετακλητούς που υπηρετούσαν στα γραφεία των υφυπουργών παρά τω Πρωθυπουργώ, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς ότι το συνολικό κόστος για τους μετακλητούς στα γραφεία του Μαξίμου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τους υπουργούς και υφυπουργούς Επικρατείας την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνάει με άνεση τα 17 εκατομμύρια ευρώ!

Το πρωτογενές πλεόνασμα να είναι καλά…

Στα 120 εκατ. το συνολικό κόστος

Για τη μισθοδοσία των μετακλητών που διορίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα 2015-2019 (έως τον Ιούνιο) διατέθηκε ποσό που έφτασε τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλα τα υπουργεία το κόστος για τη μισθοδοσία αυξήθηκε και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα διπλασιάστηκε, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το protothema.gr.

Σε άλλες περιπτώσεις δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για οδοιπορικά, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις διορισμών σε προνομιακούς οργανισμούς, όπως το ΤΧΣ, με μισθούς που φτάνουν τα 8.000 τον μήνα.

Ενδεικτικά:

Στο υπουργείο Εργασίας το κόστος για την μισθοδοσία των μετακλητών του υπουργείου Εργασίας από 899.363 ευρώ το 2015, ανέβηκε σε 2.078.298 το 2018. Ως την ημέρα των εκλογών του Ιουλίου υπηρετούσαν 43 άτομα στα πολιτικά γραφεία της υπουργού Εφης Αχτσιόγλου, της αναπληρώτριας Θεανώς Φωτίου και των υφυπουργών Τάσου Πετρόπουλου και Κώστα Μπάρκα. Επίσης, στα γραφεία των 6 γενικών και ειδικών γραμματέων είχαν τοποθετηθεί άλλα 19 άτομα.

Στο υπουργείο Τουρισμού το κόστος τριπλασιάστηκε την περίοδο 2015-2019 ενώ στο υπουργείο Οικονομικών αυξήθηκε κατά περίπου 800.000 ευρώ. Διπλασιασμό της δαπάνης είχαμε και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η περίπτωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με όργιο διορισμών σε φορείς που σχετίζονται με αυτό (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ)

Αύξηση του κόστους μισθοδοσίας των μετακλητών του υπουργείου Ανάπτυξης κατά 700 χιλ. ευρώ καταγράφεται την περίοδο 2015-19 και κατά περίπου 500.000 στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...